El negoci de la compravenda de monedes antigues està cada vegada més a l'alça. Molta gent està veient com es poden guanyar diners fàcilment i en gran quantitat venent alguna moneda que potser està oblidada en algun calaix guardant pols i fent més nosa que servei. Aquest és el cas de les pessetes, unes monedes que ja fa més de 20 anys que van deixar d'estar en funcionament a Espanya i que ja ni tan sols es poden bescanviar. Molts col·leccionistes les busquen i poden pagar molt per elles. Però no només passa amb monedes antigues que es troben fora de circulació, sinó que també es poden pagar grans quantitats per monedes d'euro amb les quals podríem pagar un cafè al bar perfectament. 

No totes les monedes d'euros serveixen, perquè evidentment es fabriquen amb un valor determinat. El que fa que puguin valer molt més al cap d'un temps és que siguin exclusives. Ho poden ser perquè se n'han fabricat molt poques perquè estan fetes en un país petit o perquè són una edició especial per celebrar algun aniversari o alguna efemèride. També pot ser que tinguin un error en l'encunyació que les fa especials i per la qual cosa va ser retirada del mercat ben aviat. En el cas d'ajuntar-se aquests dos motius, la moneda en qüestió encara tindria molt més valor. Això sí, sempre que estigui preservada en perfectes condicions.

Una moneda de 2 euros que en pot valer 4.000

Aquest és el cas d'una moneda de 2 euros encunyada l'any 2007 a Mònaco amb motiu del 25è aniversari de la mort de la princesa Grace Kelly. En un costat s'hi pot veure el rostre de l'homenatjada, mentre a l'altra banda hi apareix la llegenda 'Mònaco', l'any d'encunyació i les marques del gravador i de la Fàbrica de la Moneda. En aquesta ocasió no té cap error de fabricació, però el fet que estigui dedicada a un personatge tan estimat i que va morir tràgicament massa jove fa que es converteixi en la moneda de 2 euros més valuosa del món. En algunes pàgines especialitzades en la numismàtica es poden arribar a pagar 4.000 euros per ella., sempre que es conservi com si acabés de sortir de fàbrica.

moneda dos euros grace kelly monaco
Imatge de la moneda de 2 euros amb la cara de la princesa Grace Kelly. / Foto: Cedida