El Departament d’Interior ha suspès de forma temporal quatre dels deu agents dels Mossos d’Esquadra investigats per participar en un enfrontament amb veïns de Ciutat Vella el passat mes d’octubre. De la resta, tres han estat traslladats d'unitat, mentre als altres tres se’ls ha tancat l’expedient disciplinari sense mesures associades. El cas es troba judicialitzat després que la Divisió d’Afers Interns remetés les diligències a un jutjat amb l’objectiu que s’obrís una investigació per un presumpte delicte penal. El director general de la Policia, Pere Ferrer, va signar dimecres la resolució dels expedients disciplinaris, que s’aplicaran fins que el jutge resolgui.

Afers Interns dels Mossos d’Esquadra havia obert una investigació després que es fes públic un vídeo a les xarxes socials de l’actuació d’una desena d’agents fora de servei que es van enfrontar amb veïns del districte de Ciutat Vella de Barcelona. Els policies asseguraven que havien estat atacats per un home, mentre que la versió d’aquest home era que en realitat ell era la víctima.

Enfrontament entre un lladre i agents dels Mossos d’Esquadra fora de servei

Els fets van tenir lloc el passat 8 d’octubre al cor del Raval. Uns agents dels Mossos d’Esquadra fora de servei passejaven pel carrer d’en Roig quan van reconèixer un lladre a qui havien detingut en altres ocasions. Segons els policies, l’home els va perseguir amb una barra de ferro i van haver de fer ús de les seves defenses. L’enfrontament va acabar amb una denúncia a l’individu per un delicte d’atemptat contra els agents de l’autoritat.

La investigació judicial es va iniciar arran del relat que el denunciat va donar sobre l’enfrontament. L’home, de nacionalitat marroquina, assegurava que havien estat els agents qui prèviament s’havien pixat a la porta de casa seva, l’havien insultat i havien agafat dos patinets robats que tenia a l’interior del seu domicili. Els policies, però, neguen aquestes afirmacions.