Tan sols un parell de setmanes després de l'estrena del documental de Netflix El timador de Tinder, la polèmica està servida. El protagonista de l'estafa milionària, Shimon Hayut, nega els fets i acusa les víctimes que relaten la història a la pel·lícula de mentideres, i ara ha sortit a la llum una nova víctima. Es tracta de Piotr Kaluski, el guardaespatlles de l'estafador, que al·lega que no tenia res a veure amb els fets i que Hayut també li deu diners.

Surt a la llum una nova víctima de l'estafador de Tinder

Al documental, Kaluski surt retratat com a còmplice del famós estafador, però ara el Piotr exigeix una disculpa pública de Netflix, a més d'una compensació econòmica de cinc milions d'euros, al·legant que l'empresa de streaming l'ha retratat de forma incorrecta i que ell és també una víctima de l'estafa de Shimon Hayut, conegut pel seu àlies Simon Leviev. Segons la pel·lícula, el Piotr era la seva mà dreta i era amb ell durant tota l'estafa a les seves víctimes, que coneixia per Tinder.

Estafador de Tinder 1

L'estafador de Tinder ha estat denunciat per tres de les seves víctimes al documental de Netflix / Cedida

De fet, després de guanyar-se la confiança de les noies fent-se passar per un milionari del diamant israelià i portant-les al seu jet privat de viatge, els deia que els seus "enemics" l'estaven buscant i els demanava milers d'euros per escapar sense deixar rastre. Per donar més credibilitat a la presumpta persecució, enviava missatges a les joves amb fotos del Piotr ensangonat o ferit, al·legant que era conseqüència d'un atac dels seus assetjadors.

El guardaespatlles que assegura no haver participat

En una carta de l'advocada del Piotr, Joanna Parafianowicz, a Netflix, recollida pel mig TMZ, reclama a l'empresa cinc milions d'euros, l'eliminació de la pel·lícula de la plataforma i una disculpa pública. Kaluski insisteix que no va estar implicat en la trama d'estafes i que està esperant també que Hayut li pagui els 10.000 euros que li deu pels seus serveis com a guardaespatlles.

L'advocada reclama: "L'ús il·legal de la imatge del meu client a la pel·lícula i les acusacions d'explotació financera de dones, així com els suggeriments sobre la possible participació del Piotr en tals tractes contribueixen a la mida del dany sofert". De moment, la carta no ha rebut resposta per part de l'empresa de streaming Netflix.

Simon Leviev guanya diners amb vídeos i acusa les seves víctimes de mentideres

Per la seva part, Hayut va ser empresonat el 2019 per haver utilitzat un passaport fals per entrar a Grècia, i no ha estat jutjat pels fets denunciats al documental. Va ser alliberat mesos després per "bon comportament" i continua residint al seu Israel natal, des d'on defensa que mai no li va mentir a ningú i que no es va presentar com el fill d'un multimilionari. De fet, assegura que les dones que surten al documental s'ho han inventat tot.

Piotr estafador de Tinder / Netflix

L'estafador enviava fotos del Piotr ferit a les seves víctimes per espantar-les / Netflix

Per la seva part, les tres joves han obert una campanya en GoFundMe per recuperar part dels diners que presumptament els va robar. El modus operandi d'Hayut consistia a buscar les seves víctimes a través de Tinder per guanyar-se la seva confiança amb vols en jets privats i estades en hotels de luxe. Després, al·legava que no podia utilitzar les seves targetes American Express perquè els seus misteriosos "enemics" les estaven utilitzant per rastrejar la seva ubicació.

És per això que demanava a les seves víctimes que traguessin diners en efectiu per deixar-se'l, ascendint a un total de deu milions d'euros estimats en els últims deu anys. Ara guanya diners amb vídeos personalitzats al web Cameo, on cobra al voltant de 175 euros per peça.