El documental de Netflix El timador de Tinder, estrenat a començaments de febrer, mostrava mitjançant els testimonis de diverses víctimes el modus operandi d'aquest estafador milionari. Enmig de la indignació contra ell, ha trobat un nou negoci per continuar engrandint la seva fortuna provinent de les estafes.

El nou negoci de l'estafador de Tinder

Es tracta de vídeos personalitzats en la pàgina web Cameo, pels quals està cobrant al voltant de 175 euros cadascú. Shimon Heyada Hayut, ara més conegut com el Tinder Swindler o estafador de Tinder, té 30 anys i feia dotze que es feia d'or a costa de les seves víctimes. Sota l'àlies Simon Leviev, va estafar dones que va conèixer en la famosa app de cites, amb una xifra estimada en més de 8 milions d'euros.

Fent-se passar pel fill d'un magnat dels diamants israelià, convencia les noies, de gran poder adquisitiu, que les acompanyés de viatge al seu avió privat, dormint en hotels de luxe i creant una il·lusió de príncep encantador que entabanava a les seves víctimes. Tanmateix, tot esclatava ràpidament, quan començava a fingir que els seus enemics anaven contra ell i començava a demanar quantitats ingents de diners per poder escapar.

Estafador de Tinder 1

Va estafar més de deu milions a les seves víctimes segons les estimacions / Arxiu

Després dels presumptes préstecs, desapareixia, deixant les seves víctimes sense diners i sense amor. Així ho explicaven tres de les seves víctimes al documental de Netflix. Però l'estafador no va anar a presó per aquests testimonis, que de fet no han pogut ser provats, encara que sí que ho va fer per intentar entrar a Grècia amb un passaport fals el 2019. I ara, després de ser vetat de Tinder per l'estafa de la qual se l'acusa, s'ha reinventat per continuar guanyant diners sense fer res.

Vídeos personalitzats per 175 euros

Així, a la pàgina Cameo, fa vídeos personalitzats a petició personal per enviar amics o per celebracions especials, amb preus que ascendeixen als 175 euros. Per si no n'hi hagués prou, en els vídeos que comparteix treu ferro als seus delictes, riu i dona consells als homes per millorar els seus perfils a Tinder i altres apps de cites per atreure més dones. Entre les recomanacions recalca: "posa alguna foto d'amigues, d'animals, a les noies els encanta. Sigues tu mateix".

Captura

El seu nou negoci són vídeos personalitzats / Cameo

Amb aquests consells que freguen els llibres d'autoajuda, ja té una base sòlida de fans i ha pogut fer diversos vídeos dedicats per continuar guanyant diners després de no poder fer-ho a base d'estafes, com expliquen a Netflix. De fet, amb el lliurament dels vídeos en terminis de 24 hores ha aconseguit una qualificació de cinc estrelles a la plataforma i una xifra de seguidors de 104 usuaris.

La setmana passada, un compte d'Instagram que afirmava ser l''estafador de Tinder' va qualificar les tres víctimes que surten al documental de "manipuladores" després que elles obrissin una recaptació de fons online per saldar els seus deutes a la plataforma GoFundMe. La meta són 600.000 lliures esterlines, de les quals en 24 hores en van recaptar 18.000. És per això que Shimon denunciava falsedat sobre això en el seu compte amb 200.000 seguidors, que va ser esborrat poc després del comunicat.