Una de les ments més perverses aterra a Netflix el pròxim 2 de febrer. El timador de Tinder relata un cas real que no només inclou pèrdues de diners, sinó també jets privats, amenaces, missatges i molta por. Les seves víctimes s'obren davant de les càmeres i busquen justícia i revenja.

L'estafador més perillós de Tinder a Netflix

No es tracta d'un guió hollywoodià sobre un psicòpata, sinó un cas real que fins i tot es va fer eco mediàtic fa uns anys, el 2017. Una sèrie de dones aconseguien un "match" a Tinder, l'aplicació de cites més utilitzada, amb un home milionari i aparentment perfecte. Un príncep blau romàntic i detallista que va resultar ser el pitjor brivall de totes les seves històries d'amor.

Tinder / Pixabay

Tinder / Pixabay

L'estafador de Tinder, rere una façana de Romeu, amagava un modus operandi molt complex. Seleccionava minuciosament les seves víctimes després de fer "match" i es guanyava la confiança a poc a poc, fins i tot durant mesos. Quan estaven totalment convençudes, les convidava a quedar a bord del seu jet privat per conèixer-se. Aquesta demostració d'estatus feia de la seva imatge una mica irrefutable.

El "match" més car de la història

Llavors començava el xou, en un tour de parella per hotels de luxe on, de sobte, tot es torçava. En un moment donat, el milionari rebia un missatge al seu telèfon mòbil amb una amenaça que començava l'estafa.

S'excusava i assegurava al seu acompanyant que necessitava diners per fugir i desaparèixer una temporada, demanant un préstec conforme al nivell econòmic de la víctima. Les quantitats es movien entre 10.000 i 200.000 dòlars i mai no tornava a aparèixer, seguint amb les estafes diferents persones.

Tanmateix, la segona part del pla era fins i tot pitjor que perdre diners: les víctimes rebien àudios i missatges amb instruccions a complir sota amenaça.

Tot apunta a desenes de dones estafades i amenaçades al llarg d'Europa, però han estat tres de les més mediàtiques els qui s'han posat d'acord per visibilitzar el cas a través de Netflix mentre la investigació internacional continua oberta.

Milers d'euros a dones a qui portava en jet privat

I no només busquen col·locar-se en un lloc visible i parlar del cas, sinó fer justícia pels seus propis mitjans davant de les poques conclusions de les indagacions. La pel·lícula documental compta aquests tres casos i la set de revenja de les víctimes, que sembla que no deixaran indiferent a ningú, atès el gran impacte del tràiler, que anuncia l'estrena el pròxim 2 de febrer.

Tinder també es convertia en focus de polèmica fa escassos dies després de la sentència sobre el registre del terme "swipe right". Enfrontats a la competidora Bumble, Match Group, l'empresa darrere de Tinder, aconseguia el vistiplau judicial per al registre comercial dels seus termes.