Una jove de 22 anys ha mort aquest dissabte a la tarda després de tallar-se el coll en mig d’una botiga a Palma. La víctima, de nacionalitat polonesa, va entrar en un establiment d’utensilis de cuina, va agafar un ganivet i es va degollar davant la resta dels clients. Els serveis d’emergència no han pogut fer res per salvar-li la vida, i la jove ha mort dessagnada en l’escena.

Els fets han tingut lloc al voltant de les 16:20 hores d'aquest 4 de març. Segons els testimonis, la jove va entrar sola a la botiga Müller de la plaça d'Espanya de Palma. Estava parlant per telèfon, i res feia sospitar el que passaria a continuació: la jove va pujar a la primera planta, on va agafar un ganivet de cuina que va fer servir per tallar-se el coll davant de desenes de persones que es trobaven en aquell moment a la botiga.

No van poder fer res per salvar-la

El personal de la botiga va trucar immediatament als serveis d’emergència i van desallotjar els clients. Diverses patrulles de la Policia Nacional i de la Policia Local de Palma van arribar amb urgència a l’establiment, acompanyats d’ambulàncies del Servei d’Atenció Mèdica Urgent (SAMU). Els agents van bloquejar l’entrada de la botiga mentre els paramèdics feien tot el possible per estabilitzar la jove. La víctima havia perdut molta sang, però, i els sanitaris només van poder declarar la seva mort.

El departament d’Homicidis i la Científica de la Policia Nacional s’han fet càrrec de les investigacions, i estan revisant les imatges de les càmeres de seguretat. El servei d’emergències 112 va activar un psicòleg per atendre a les persones que van presenciar la tragèdia, i alguns d’ells ja han estat interrogats pels agents.

Antecedents psiquiàtrics

Tot i que la investigació continua oberta per determinar les causes exactes d’aquest succés, fonts de la Policia Nacional han confirmat que la jove, amb residència a Mallorca, patia de problemes psicològics, i estava en tractament psiquiàtric al moment dels fets. Els agents també estan intentant posar-se en contacte amb la germana de la víctima, la persona amb la qual estava parlant per telèfon abans de llevar-se la vida.