El sisè jove implicat en les agressions sexuals a dues nenes de 12 anys a Burjassot (València) s'ha entregat a la Policia. Es tracta d'un noi de 18 anys que, presumptament, va participar en una de les dues violacions. Feia gairebé un mes que l'estaven buscant i, finalment, aquest dimecres ha estat detingut i ja ha passat a disposició judicial.

La detenció ha estat dimecres a les 8:00 quan el presumpte pederasta s'ha presentat a la comissaria de la Policia Nacional de Burjassot. Quan ha passat a disposició judicial, s'ha acordat que continuï arrestat i, actualment, està a comissaria.

Sisè detingut per l'agressió sexual múltiple de Burjassot

Es tracta del sisè detingut per l'agressió sexual múltiple a una nena de 12 anys. El dia que van passar els fets, el 16 de maig, també hi va haver una altra violació a la mateixa casa abandonada, en aquest cas, individual. El menor implicat en aquesta agressió, presumptament, també va participar en la grupal.

Segons la investigació policial, les dues víctimes van conèixer els agressors sexuals una setmana abans dels fets per Instagram. Van quedar amb ells a la casa abandonada als afores de Burjassot sota el pretext d'escoltar música i passar la tarda. Els sis presumptes violadors són amics, cinc d'ells tenen entre 15 i 17 anys i el sisè, 18. 

Els presumptes violadors s'han negat a fer-se les proves d'ADN

Dels cinc presumptes violadors menors d'edat, dos han explicat que van mantenir relacions sexuals consentides amb les víctimes i que un d'ells va marxar perquè es va espantar quan va veure que venien la resta d'amics al lloc dels fets. Els altres tres adolescents neguen els fets i expliquen que no van tenir cap relació amb les víctimes, ni consentides ni no consentides.

Tres dels menors detinguts tenien antecedents policials

Així i tot, s'han negat a què la Policia Científica els extregui una mostra d'ADN per poder demostrar la seva implicació en les agressions sexuals a les dues nenes de 12 anys de Burjassot. Dels cinc menors, tot i la seva curta edat, tres d'ells tenen antecedents policials i, fins i tot, una detenció per un robatori amb violència i intimidació.

Van quedar en llibertat vigilada

Quan els presumptes violadors menors d'edat van passar a disposició judicial, Fiscalia va demanar l'intermitent de tots ells, però a últim moment, el jutge va canviar d'opinió i els va deixar en llibertat vigilada. Quan van sortir dels jutjats, els seus amics i familiars els van rebre entre aplaudiments, uns fets que van causar gran indignació tenint en compte la gravetat dels fets dels quals són acusats.

El presumpte pederasta continua detingut

En el cas del noi de 18 anys, continua arrestat i està a l'espera que el jutge decideixi si el deixa en llibertat amb càrrecs o si ingressa a presó de manera provisional i sense fiança com a presumpte autor d'una agressió sexual a una nena de 12 anys.