Els cinc menors de 15 i 17 anys acusats d'haver violat dues nenes de 12 i 13 anys en una casa abandonada a Burjassot (València) han quedat en llibertat. La jutgessa no ha fet cas a la petició de Fiscalia, que demanava l'internament en un centre de menors. 

Tres dels presumptes autors tenen 16 anys i els altres 15 i 17. Segons explica Levante EMV, la jutgessa del cas considera que hi ha indicis de què han agredit sexualment a les dues nenes, però que els presumptes violadors tenen  "un estil educatiu de família laxa i permissiva amb una baixa interiorització de les normes", unes declaracions que han causat gran indignació a les víctimes.

La jutgessa dona credibilitat a les menors, però veu contradiccions

La jutgessa també ha explicat que, malgrat els factors de risc, no considera que hi hagi necessitat de què els menors hagin d'internar en un centre i que, tot i que el relat de les víctimes té credibilitat, hi ha uns missatges de WhatsApp amb els presumptes violadors on es poden apreciar algunes contradiccions.

Juicio juez martillo
La jutgessa deixa en llibertat els cinc menors acusats d'haver violat dues nenes de 12 i 13 anys en una casa abandonada a Burjassot (València) / Arxiu

Els presumptes violadors neguen els fets

En un principi, l'únic que havia de quedar en llibertat vigilada era un adolescent de 16 anys que assegurava que les relacions havien estat consentides, unes declaracions que no quadren ni amb la investigació policial ni amb el testimoni de les víctimes. Els altres presumptes agressors van dir que no havien estat a la casa abandonada on havien passat els fets i un d'ells va dir que aportaria proves, tot i que, no ho ha fet.

A les proves forenses es veuen indicis d'agressions sexuals a les dues nenes

Tampoc se li ha donat importància a les anàlisis forenses, on s'aprecien clars indicis de què les nenes podrien haver patit una agressió sexual. La posada en llibertat dels presumptes violadors ha estat un cop molt dur per les víctimes, ja que, en un primer moment, els havien informat que entrarien en un centre de menors.

No es poden apropar ni comunicar amb cap de les víctimes

No obstant això, a últim moment, la jutgessa va canviar d'opinió i els ha deixat a tots en llibertat, però no es poden apropar a menys de 200 metres de les nenes i tenen prohibit comunicar-se amb elles. 

Agressió sexual a dues menors a Burjassot

Els fets van passar fa uns dies a Burjassot. Segons el relat de les víctimes i les investigacions policials, sis menors van agredir les dues nenes, que havien conegut per Instagram. Una de les dues nenes va ser violada per un dels detinguts i va marxar del lloc dels fets i va ser quan, presumptament, els altres van agredir en grup l'altra nena. La Policia Nacional manté la investigació oberta i està intentant localitzar un altre menor, el qual ja està identificat, com a presumpte autor dels fets.