La policia local de Sabadell i els Mossos d’Esquadra de Terrassa han detingut aquest dijous al vespre sis menors d’edat que havien entrat a robar a la botiga Intecat Apple de Sabadell. Es van poder emportar una taula de mostres amb diversos mòbils d’aquesta marca, tal com es pot veure a les imatges en vídeo de les càmeres de seguretat de la botiga, fins que van veure que era inviable seguir amb la taula i la van abandonar. A tocar de la botiga, a la rambla de Sabadell, la policia local va poder detenir dos dels joves, dos menors d’edat de nacionalitat romanesa

Els altres quatre van poder escapar fins a la zona de la Renfe, on van agafar un taxi i van marxar cap a Terrassa. Al carrer de Tren de Baix els joves van baixar del taxi i van intentar amagar-se darrere d’un camió, tot i que agents de la Unitat de Seguretat Ciutadana de Terrassa, que tenien coneixement de la descripció dels joves, els van poder identificar. Després d’un seguiment pels carrers de Terrassa, van poder ser arrestats a la Rambleta de Pare Alegre. Fins i tot, els quatre menors van intentar agafar un altre taxi per escapar de la policia, però els agents d’USC els van poder interceptar. 

Els sis detinguts, tots menors d’edat, dos de 14 anys, dos de 15 anys i dos de 16 anys, tots de nacionalitat romanesa i sense antecedents anteriors, van quedar detinguts per un delicte de temptativa de robatori i danys. El valor dels mòbils que volien robar arribava als 13.000 euros i els danys que van provocar, segons consta a la denúncia d’Intecat Apple a la qual ha tingut accés ElCaso.cat suma 20.000 euros. Els mòbils i la taula es van poder recuperar, quan els joves la van abandonar abans d’escapar del lloc dels fets. 

Investigació oberta per aclarir el robatori a l'Apple de Sabadell

La Unitat d’Investigació de la comissaria de Sabadell ha obert una investigacions per aclarir els fets i intentar relacionar els sis menors detinguts amb els líders de la banda, majors d’edat. A les imatges de les càmeres de seguretat de l’establiment es pot veure com, sense miraments, arrenquen la taula i se l’emporten. 

Alhora, però, tot i que aquest tipus de botigues són objectius de lladres, el modus operandi que s’ha detectat aquest dijous a Sabadell no és habitual. Fins ara la botigues Apple, com també grans magatzems d’electrònica estil MediaMarkt eren assaltats de matinada, amb encastaments o forats a la paret. Aquesta impunitat, d’assalts a plena llum de dia, amb la botiga oberta i clients a l’interior, preocupa a la policia catalana.