El Grinch actua a Sabadell (Vallès Occidental) i torna un altre cop a intentar deixar sense Nadal els ciutadans. Aquest personatge de ficció creat pel Dr. Seuss en un llibre infantil publicat el 1957 ha irromput en una ciutat de Catalunya per robar la decoració d'aquestes festes. Però, més enllà de la comparativa nadalenca, el que ha passat és que diverses persones van robar aquest diumenge la il·luminació del calendari d'advent que s'està instal·lant a la façana del consistori. Així ho ha explicat l'alcaldessa del municipi, la Marta Farrés, al seu perfil de Twitter. Aquests llums protagonitzaran l'espectacle Somriu al Nadal a partir del 27 de desembre i, tot i el furt, sembla que els nens i nenes podran gaudir d'aquest esdeveniment festiu en poc més d'un mes.

Identificats els presumptes autors del robatori nadalenc a Sabadell

La policia va aconseguir identificar una persona que havia sostret el material que il·luminarà l'ajuntament el desembre i va poder recuperr tot el que s'havia endut del lloc, el que facilita la reinstal·lació per aquest Nadal. No obstant això, Sabadell té més d'un Grinch i així s'ha vist amb un altre robatori a la ciutat. En aquest cas, s'han localitzat cinc persones que es van endur material del pessebre monumental, situat a la plaça Sant Roc, i també van trobar en l'escorcoll als lladres els guarniments furtats. Les dates senyalades de cap d'any encara no han començat però la cocapital del Vallès Occidental ja ha patit dos robatoris contraris a l'esperit que envolten aquestes festes.

En qualsevol cas, una vegada enxampats els sis lladres i els materials furtats, tant del calendari d'advent com del pessebre monumental, ambdós s'inauguraran el proper dissabte 26 de novembre, un dia després que la fira de Santa Llúcia obri les seves portes. L'alcaldessa de la ciutat, més enllà de l'esperit contrari al Nadal que aquests robatoris suposen, ha destacat a xarxes que el material que s'utilitza per guarnir la ciutat és "molt car", fet pel qual ha demanat la col·laboració ciutadana perquè en cas que es detectin conductes incíviques similars s'avisi a la policia.