El Jutjat de Menors número 2 d'Alacant ha dictat sentència sobre el menor que va assassinar als seus pares i al seu germà petit el febrer passat a Elx. La pena imposada és de sis anys d'internament en règim tancat i tres anys més de llibertat vigilada. Aquesta condemna és la màxima possible sol·licitada per la Fiscalia de Menors, ja que el jove tenia 15 anys en el moment dels fets. Si n'hagués tingut 16, que va complir el mes següent, la condemna podria haver pujat fins a deu anys.

La vista oral, celebrada a l'agost, va transcórrer de manera ràpida, ja que el menor va admetre els fets dels quals se l'acusava i va sostenir que va matar la seva família després d'haver sigut castigat per haver tret males notes, com ja havia confessat en el moment de ser detingut.

Els familiars dels pares eren a la vista com a part de l'acusació, i van demanar un acord de declaració d'indignitat per a impedir que el menor pogués heretar els béns dels seus pares. La magistrada del cas, però, va desestimar la petició al·legant que no s'havia dut a terme per la via penal; amb la condemna actual hi ha prou perquè s'acordi en la via civil la declaració d'indignitat del jove, segons fonts judicials.

El jove era plenament conscient dels seus actes

Especialistes en psiquiatria i psicologia clínica de l'Institut de Medicina Legal de València van entrevistar l'adolescent i van determinar que no patia cap trastorn mental. "Estava enfadat i se me'n va anar el cap", va declarar el jove. La mare li va castigar sense televisió ni ordinador després que el noi li digués que havia tornat a suspendre les assignatures de Llengua i Matemàtiques. El jove va agafar l'escopeta de caça del seu avi i va matar la mare. Tot seguit va disparar també al seu germà, de 10 anys, que havia acudit al escoltar els trets.

El jove va ocultar els cossos en un traster, va esperar que el seu pare tornés a casa, i li va disparar tot just obrir la porta. Després d'amagar els cossos i netejar l'escena del crim, va passar tres dies jugant a videojocs, fins que unes ties seves es van presentar al domicili. El mateix jove els hi va confessar l'ocorregut i va ser detingut per la Policia.

El menor va ser internat en un centre de la província de València, on podria continuar fins que compleixi 21 anys, o fins al final de la pena, d'acord amb fonts judicials. Tampoc es descarta el seu trasllat a un centre penitenciari si no respon als objectius de reeducació marcats, a condició que hagi complert la majoria d'edat. Després d'haver complit la pena quedarà lliure sense antecedents penals.