Assassinat de pel·lícula en un hospital de Guayaquil, a l’Equador. Un home s’ha disfressat de metge per poder burlar la seguretat del centre sanitari i accedir a l’habitació on es trobava ingressat un traficant de drogues que havia estat arrestat uns dies abans. La porta estava custodiada per dos agents de la policia, però l’assassí va poder entrar sense problemes. Un cop dins, va disparar al cap al pacient, qui va morir en l’acte.  

L’havien intentat matar uns dies abans

La víctima era un home de 30 anys qui, el passat 28 de febrer, va rebre diversos trets després de sofrir una emboscada mentre passejava pel carrer amb la seva parella. Després de ser atès pels serveis d’emergència, els agents de la Policia el van interrogar i, en identificar-lo, van descobrir que tenia antecedents penals per tràfic de drogues. Per aquesta raó va quedar detingut, malgrat haver de ser intervingut quirúrgicament a causa de les seves ferides.

El delinqüent va quedar sota custòdia policial mentre es trobava ingressat a la Unitat de Cures Intensives (UCI) de l’Hospital Abel Gilbert Pontón de Guayaquil. No obstant això, les persones que havien atemptat contra la seva vida no es van donar per vençudes: van contractar un sicari qui, vestit amb una bata de metge, va accedir a l’interior de l’habitació de la víctima i la va rematar d’un tret al cap. Durant el tiroteig, un dels policies que vigilaven la porta va resultar ferit, així com una familiar del detingut. Després de cometre el crim, el sicari va marxar de l’hospital, pistola en mà.

Tres persones detingudes

L’autor material dels trets es va esfumar, i la Policia Nacional de l’Equador el té en crida i cerca. No obstant això, la investigació, que continua oberta, va permetre detenir tres persones implicades en l’assassinat. Es tracta de dos vigilants de seguretat i del cap del personal de l’hospital, tots tres acusats d’haver estat còmplices del crim en deixar accedir al sicari, donar-li la bata de metge i informar-lo de l’habitació en la qual es trobava la víctima. Per altra banda, des de la Policia han confirmat que l'assassinat ha estat motivat per una revenja entre bandes de traficants, ja que la víctima estava involucrada en diversos grups criminals de la zona.