Una dona de 45 anys i un noi de 18 anys han estat detinguts per agents de l’Ertzaintza acusats d’un delicte d’homicidi en grau de temptativa. Segons ha informat el Departament de Seguretat basc, la dona hauria contractat al jove perquè matés el seu marit a canvi de diners. No obstant això, l’intent d’assassinat hauria acabat malament i la víctima va sobreviure. Després de passar a disposició judicial, els dos detinguts han entrat a presó provisional.

Contracta un conegut perquè mati el seu marit

L’intent d’assassinat hauria tingut lloc el passat divendres a la nit en una zona poc transitada de Sestao, a Biscaia. El matrimoni va anar a recollir una persona amb el seu cotxe. La dona va rebre una trucada i va baixar del vehicle per contestar-la, deixant la porta oberta. En aquest moment, un noi desconegut va entrar al cotxe, va agredir al marit i li va intentar clavar una ganivetada al coll. L’home es va defensar i el sicari va acabar fugint. La mateixa víctima, amb només lesions lleus, va poder trucar els serveis d’emergències.

Fins al lloc dels fets es van desplaçar efectius de l’Ertzaintza i dels serveis sanitaris. L’home va ser traslladat en ambulància a un centre hospitalari, on el van atendre de les lesions i va rebre l’alta el mateix dia. La policia basca va obrir una investigació sobre els fets que la va portar cap a la seva dona, a la qual van detenir l’endemà de l’atac. Se la va acusar de ser la inductora de l’assassinat, pagant una quantitat de diners a una altra persona perquè ho fes.

El mateix dissabte a la nit, l’Ertzaintza va detenir l’autor material de l’intent d’assassinat, un jove conegut de la dona. Pel que sembla, no era la primera vegada que l’intentava matar. El mateix divendres dels fets, però al matí, el noi ja havia rondat pels voltants del domicili de la víctima amb la intenció de matar-lo, però s’hauria fet enrere. Diumenge es va detenir un altre noi de 18 anys per la seva presumpta implicació en els fets. Els detinguts van declarar aquest dilluns davant el jutge, que va decretar presó provisional per a la dona i l’autor material dels fets, mentre el tercer implicat va quedar en llibertat.