No era el primer cop que l'Abdul Majid Benali, l'home de 35 anys marroquí, assassinat a Campclar el passat 3 de març, es veia les cares amb l'home que li va clavar quatre ganivetades, una d'elles, mortal, al coll. El ganivet se li va quedar clavat i va morir dessagnat, al mig del carrer, a plena llum del dia, a la rambla de Ponent d'aquest barri fora de control de la capital del Camp de Tarragona. La nit abans s'havien barallat, segons ha pogut saber ElCaso.cat de fonts de la investigació. 

Abdul Majid Benali va etzibar un cop de puny al jove de 19 anys ara detingut. Per causes que encara no s'han pogut aclarir, i que tot sembla indicar que pot estar relacionat amb el tràfic de drogues, van iniciar una baralla que va acabar amb aquest cop de puny. Tot i que el jove va marxar, més tard va tornar amb el seu germà per buscar Abdul Majid Benali, però sense èxit. Segons els testimonis, però, va assegurar que el buscaria i que el mataria. "Si el trobo, me'l carrego", va manifestar, tal com recullen les declaracions dels testimonis i que el jutjat d'instrucció 1 de Tarragona fa constar a la interlocutòria de presó, a la qual ha tingut accés ElCaso.cat.

L'endemà va ser quan l'arrestat -que es va entregar ell sol a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Tarragona una setmana després del crim, tal com va avançar ElCaso.cat- va esperar que Abdul Majid Benali sortís del locutori on va anar a fer unes gestions aquell diumenge al matí i després el va assaltar. Anava vestit de negre, amb el cap tapat amb una caputxa, i quan la víctima va sortir el va atacar amb una arma blanca, si bé abans el va insultar i van iniciar una baralla. Dos testimonis han reconegut, en una de reconeixement, l'acusat com l'home que va participar en la baralla, va atacar la víctima i va marxar corrent. 

Els testimonis asseguren que portava una pistola

Els testimonis asseguren que l'home portava una pistola i que van sentir una detonació, però no quadra amb l'autòpsia i les ferides que presentava la víctima. Tot i això, la jutgessa no veu incompatible portar una arma de foc, del tipus que fos, i també portar una arma blanca que és el que, suposadament, li va causar la mort. La víctima tenia el ganivet clavat al coll quan van arribar els primers efectius dels Mossos d'Esquadra. Tot i els esforços dels sanitaris del SEM, res es va poder fer per salvar la vida de l'home de 35 anys

Durant més d'una setmana l'home acusat del crim havia estat amagat, no només ell, sinó tota la seva família. Per la pressió popular, i sabent que els Mossos d'Esquadra sabien perfectament qui era, i que era qüestió de dies que pogués ser identificat i arrestat, acompanyat d'un advocat, es va presentar a la comissaria de Campclar, on els Mossos tenen la seu central al Camp de Tarragona, i es va entregar. Ni a la comissaria ni tampoc davant de la jutgessa va voler declarar, aquest dimecres, abans de ser enviat cap a la presó de Mas d'Enric

"Alarma social"

La magistrada creu que el detingut pot escapar-se i, per tant, a l'espera que avancin les diligències, en va ordenar la presó provisional i sense fiança. A més, tot i que no és habitual, la jutgessa apunta a l'alarma social generada pels fets; recordem que el barri de Campclar va convertir-se en un polvorí, amb protestes i contenidors cremats mentre la policia buscava al suposat assassí.