El Jutjat d'Instrucció 1 de Tarragona ha decretat presó provisional, comunicada i sense fiança per al noi de 19 anys que el passat 3 de març va matar a ganivetades Abdul Majid Benali, de 35 anys, al mig del carrer al barri de Campclar de Tarragona. El jove, tal com va avançar ElCaso.cat, es va entregar als Mossos d'Esquadra el passat dilluns després d'una intensa investigació per part de la policia catalana, que el va estar buscant sense parar durant més d'una setmana. Després d'interrogar-lo a les dependències policials, aquest dimecres ha passat a disposició judicial i el jutge li ha pres declaració.

A més, entre les diligències practicades, també s'ha pres declaració a tres testimonis presencials de l'agressió mortal i s'han fet dues rodes de reconeixement. En tots dos casos, els testimonis han reconegut el detingut com a autor de l'homicidi. Davant aquests indicis, juntament amb l'elevat risc de fugida, el jutge ha decretat que ingressi a presó sense fiança. L'advocat que representa la família de la víctima ho considera una decisió justa "davant la gravetat dels fets i la possible autoria del detingut". Tal com ha apuntat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), la causa continua oberta per un delicte d’homicidi.

Cosit a ganivetades al mig del carrer

L'assassinat del Majib va tenir lloc el passat 3 de març a la rambla de Ponent del barri de Campclar de Tarragona. Als voltants de les dotze del migdia, la víctima sortia d'un locutori quan el detingut, presumptament, es va abraonar sobre ell i li va clavar fins a quatre ganivetades. Posteriorment, va fugir a peu en direcció a la carretera N-340 i se li va perdre la pista, mentre la víctima encara va poder caminar uns metres dessagnant-se fins que va acabar perdent l'equilibri i va caure al mig del carrer. Ràpidament, els testimonis van avisar els serveis d'emergències, però ja no es va poder fer res per salvar-li la vida.

crim majib campclar acn
La víctima va caminar uns metres mentre es dessagnava abans de perdre el coneixement. / ACN

Una setmana de guerra a Campclar

El crimen va provocar una gran crispació al barri de Campclar. Familiars i amics de la víctima van difondre imatges del suposat assassí i van organitzar diverses manifestacions pels carrers del barri reclamant "justícia". Es va establir una guerra oberta entre la comunitat magrebina -la víctima era de nacionalitat marroquina- i els clans d'ètnia gitana, a qui acusaven de ser els responsables del crim. Aquest cap de setmana, fins i tot, es van cremar diversos contenidors. Finalment, el presumpte assassí es va acabar entregant als Mossos per intentar apaivagar els ànims.