Shakira, artista des dels 13 anys i coneguda al món sencer per la seva veu, els seus moviments de malucs i el seu matrimoni amb Gerard Piqué és, a més, empresària. Segons dades publicades per Celebrity Net Worth, la fortuna de la cantant ascendeix als 300 milions de dòlars, que aconsegueix amb múltiples projectes.

L'imperi de Shakira fora de la música

Part de les seves inversions les destina a l'empresa d'aperitius d'ametlles Skinny Dipped, tal com revelava Forbes a l'estiu de 2020. A partir d'aquí, Shakira es dedica a alguns altres projectes que contribueixen a la seva reconeguda riquesa.

Els seus primers passos al món de les inversions va començar amb finalitats benèfiques el 2014, quan va anunciar una associació global amb Fisher-Price per desenvolupar una sèrie web de 12 capítols i una nova línia de joguines.

Els guanys d'aquest acord estaven destinats a la seva coneguda fundació Pies Descalzos, que va aixecar quan tenia 18 anys per proporcionar sistemes d'educació primerenca a tot el món i construir escoles a Colòmbia.

'The Voice', roba interior i perfums

Gràcies a això, el 2011 es va reunir amb el president Obama per formar part de la Comissió Assessora Presidencial sobre Excel·lència Educativa per a Hispans.

Fent el salt global, Shakira va formar part del jurat de The Voice -La Voz-, a la cadena nord-americana NBC, on va tenir un gran èxit durant dues temporades, encara que es tracta d'un projecte que ja dona per conclòs per centrar-se en la seva música.

Shakira en 'The Voice' / NBC

Shakira en 'The Voice' / NBC

I les seves últimes inversions han estat en marques de roba interior i perfumeria. Seguint el camí de Rihanna, que actualment factura més amb les seves marques de maquillatge i llenceria que amb la música, la cantant colombiana es va convertir en accionista de Parade, una marca de bralettes i roba interior sense costures incòmodes, fets amb materials sostenibles i un màrqueting inclusiu i body positive. Aquesta aventura se suma a les vendes dels seus propis perfums: Rock, Dream i Dance.

Una illa i fama internacional en la Super Bowl

Una altra acció empresarial, que va generar molt enrenou, va ser en una illa a les Bahames. Des del principi va córrer el rumor que s'havia comprat una illa, cosa que va desmentir el seu entorn més proper i que va resultar ser diferent. Segons s'ha pogut saber, Shakira participa en un projecte amb diversos amics i col·legues, entre qui es troba Roger Waters.

Però la seva part més coneguda i amb més èxit segueix sent les seves actuacions i discos. Catalogada per Forbes com una de les dones que més diners guanyen en el planeta, ha venut més de 70 milions d'àlbums, convertint-se en l'artista llatina amb més vendes de la història.

Piqué i Shakira de vacances a les Maldives

Piqué i Shakira de vacances en les Maldives / Arxiu

I per si no n’hi hagués prou, és l'única cantant que ha participat en el xou principal de tres mundials de futbol seguits, a més d'actuar en el primer espectacle del mig temps 100 % llatí de la Super Bowl, on va cantar juntament amb Jennifer López i amb la qual van aconseguir quatre nominacions als premis Emmy.

Actualment, és coneguda per la seva faceta solidària com ambaixadora de Bona Voluntat d'UNICEF, per la seva vida en comú amb el futbolista Gerard Piqué i pels seus problemes amb Hisenda.