Rihanna, una de les cantants internacionals més aclamades d'aquest segle fa anys que no canta. Des del seu últim disc, Anti, el 2016, l'artista ha deixat de pujar als escenaris per dedicar-se a altres negocis. Enguany ja ha aconseguit ser considerada per la revista Forbes com l'artista musical femenina més rica del món.

Tanmateix, els seus milers de milions de dòlars no provenen de la venda de discos ni de les reproduccions a Spotify, sinó de les seves empreses de maquillatge i llenceria: Fenty Beauty i Savage x Fenty.

Cinc anys sense sentir la Rihanna cantar

Tot va començar el 2017, un any després de cantar al seu últim àlbum, quan va voler crear una empresa de cosmètica que fes totes les dones sentir-se incloses. Irònicament, amb aquesta inclusivitat ha aconseguit un lloc entre l'elit més exclusiva: els multimilionaris.

Fenty Beauty de Rihanna / RRSS

Fenty Beauty de Rihanna / RRSS

Segons estima Forbes, Rihanna té ara mateix un valor de 1.700 milions de dòlars. D'aquesta fortuna, 1.400 milions provenen de Fenty Beauty, empresa de la qual posseeix el 50%.

L'altra meitat és propietat del conglomerat francès d'articles de luxe LVMH i l'èxit fa anys que els acompanya. El seu punt fort: tenir bases de maquillatge en més de 50 tons de pell i una publicitat inclusiva i diversa.

Fenty Beauty i Savage x Fenty, les seves empreses d'èxit

Disponible a través d'internet i a les botigues Sephora, que també són propietat de LVMH, els productes van arrasar.

I el 2018, en el seu primer aniversari, la línia ja estava generant més de 550 milions de dòlars a l'any, segons la companyia francesa, i superant a altres marques fundades per celebritats com Kylie Cosmetics de Kylie Jenner.

D'altra banda, i també fent honor al seu cognom, Fenty, es va embarcar en una altra aventura empresarial.

Aquesta vegada va ser roba interior i llenceria amb els mateixos principis: diversitat i inclusió. Així, aquest febrer passat, Savage x Fenty recaptava 115 milions de dòlars, valorant-se en 1.000 milions.

La companyia va néixer el 2018 en col·laboració amb TechStyle Fashion Group, que compta amb inversors com Jay-Z, informa Forbes.

Un passat fosc: violència i drogues

Però, a diferència de moltes altres estrelles musicals, la Rihanna no va arribar al cim avalada per una família amb un gran patrimoni. De fet, el seu pare, Ronald Fenty, era alcohòlic i drogoaddicte, i a més maltractava la seva mare, Monica Braithwaite.

La mateixa Rihanna, el nom complet de la qual és Robyn Rihanna Fenty, ha confessat en més d'una ocasió com va ser de difícil la seva infantesa.

En entrevistes de mitjans nord-americans, recordava que el seu pare li va pegar quan tenia 7 anys, el va veure fumant crac quan tenia només 9 anys i el va veure colpejar la seva mare durant anys. "És dolorós veure la teva mare passar per certes coses. Vaig aprendre molt, saps?", va declarar el 2013.

La seva tortuosa relació amb Chris Brown

Als 16 anys, la Rihanna es quedava a casa per cuidar el seu germà, mentre que la seva mare, després de separar-se del seu pare, treballava les vint-i-quatre hores del dia per mantenir la família. Afortunadament, abans de complir els 17, Evan Rogers la descobria en el seu natural Barbados, llançant-la a la fama a través del segell Def Jam.

La cantant és tot un referent de superació i feina dura i és adorada per milions de persones a tot el món. Un dels moviments més importants de suport a la seva persona va ser el 2009, després de destapar-se les pallisses que el seu ex-xicot, el també artista Chris Brown, li clavava durant la seva relació.