El Sergio és un perillós narcotraficant a qui van donar per mort a Marbella (Màlaga). Va fingir que havia mort per culpa de la covid per evitar que el jutgessin per traficar droga. Hi ha set persones investigades que, segons la investigació policial, han participat directament en els fets. L'home ha estat detingut a l'estranger i han sortit a la llum tots els detalls de la seva surrealista fugida.

Sergio Roberto de Carvalho, natural del Brasil, és un expolicia i militar i, fins fa poques setmanes, era un dels narcotraficants més buscats per l'Europol, ja que havia aconseguit traficar amb gairebé 50 tones de cocaïna. Li demanaven 13 anys de presó

Amagat a Benahavís amb una identitat falsa: Paul Wouter

Així doncs, el 2017, va decidir canviar la seva identitat i es va mudar a Benahavís, un petit municipi de poc més de 7.000 habitants a prop de Marbella, una de les ubicacions preferides dels fugitius. A la Costa del Sol feia servir una identitat falsa: Paul Wouter. Es va inventar que era d'Holanda i que era un important empresari. Gràcies a aquesta mentida es va poder comprar una mansió de dos milions d'euros.

Sergio Roberto de Carvalho va evitar la presó pagant una fiança de 200.000 euros

L'any següent el van enxampar intentant entrar droga a Galícia, concretament 1,7 tones de cocaïna. Per aquest mateix motiu, el van detenir i es va decretar la seva entrada a presó de manera provisional i sota fiança de 200.000 euros. Així doncs, va pagar la fiança i va quedar en llibertat amb càrrecs fins que se celebrés el judici. 

Sergio Roberto de Carvalho va aprofitar per fer un pla gairebé perfecte per evitar entrar a la presó: va fingir que havia mort per culpa de la covid. La Policia investiga set persones que, presumptament, el van ajudar a morir en fals: un metge que va firmar el certificat de defunció, un amic seu que va fer de testimoni, dos treballadors de la funerària i altres tres del crematori. 

El van detenir a Budapest, on feia servir una altra identitat falsa

Quan el seu advocat va notificar la mort del seu client en ple procés judicial, als investigadors els va semblar molt estrany i sospitós, però ho van donar per vàlid. No obstant això, de seguida van començar a veure que hi havia moltes dades que no quadraven i que era molt probable que hagués fugit de la justícia. Finalment, aquestes sospites van resultar ser certes: el van detenir a Budapest, on feia servir una altra identitat falsa.

Sergio Roberto de Carvalho / Archivo
Sergio Roberto de Carvalho / Arxiu

Set investigats per un delicte de frau funerari

Aquest expolicia militar, al seu país d'origen, també està acusat d'altres delictes. Concretament d'assassinat, narcotràfic, blanqueig de capital i falsificació de documents. Així doncs, s'ha reobert el cas d'aquest perillós narco i la prioritat màxima és saber quines persones l'han ajudat a fingir la seva mort, ja que es podrien enfrontar a un delicte de frau funerari d'un dels fugitius més buscat per l'Europol.