La Policia Nacional ha enxampat i detingut un traficant poc espavilat que duia més de tres quilograms de cocaïna amagada a la seva maleta. Els fets han succeït a l'aeroport del Prat, al municipi del Prat de Llobregat (Baix Llobregat), concretament a la zona d'arribades internacionals de la Terminal 1. El detingut és un ciutadà originari del Perú que arribava a Barcelona en un vol procedent de Colòmbia, i que duia amagats 3,5 quilograms de cocaïna en un doble fons de l'equipatge. El visible estat de nerviosisme de l'home en ser aturat pels agents de la policia espanyola van fer-los sospitar que amagava alguna cosa, i després de registrar-li les maletes, van trobar una substància blanca i pastosa amagada i distribuïda en quatre plaques, motiu pel qual van procedir a detenir-lo. Posteriorment, s'ha confirmat que la substància amb què l'home havia aconseguit arribar a Barcelona era cocaïna. 

L'home era incapaç de respondre les preguntes dels agents de la Policia Nacional, fet que els va alertar

El detingut, originari del Perú, va arribar a Barcelona el passat dimecres, 10 d'agost, després de més de deu hores a l'avió, en un vol que provenia de la ciutat de Bogotà (Colòmbia). Un cop a la zona d'arribades internacionals de la Terminal 1 de l'aeroport del Prat, només li faltava el pas més de dur de tots: superar els controls d'arribada. Els nervis i la pressió de saber que intentaria superar aquests controls amb més de tres quilos de cocaïna amagats a la maleta van acabar jugant-li una mala passada que, finalment, li va suposar una detenció i una visita al jutjat d’instrucció número 3 del Prat de Llobregat

Els agents de la Policia Nacional van observar el comportament de l'home, que estava visiblement neguitós i alterat, i van aturar-lo. Com a tots els controls, els agents del cos policial van procedir a preguntar-li el motiu del viatge, què faria a Barcelona i qüestions similars que l'home no va poder respondre de manera lògica. Les incongruències en les respostes que donava als agents, així com el seu nerviosisme, van acabar d'alertar els policies, els quals van ordenar-li a continuació que obrís la maleta perquè procedirien a escorcollar-la. 

El detingut portava 3,5 quilograms de cocaïna amagats en un doble fons de la maleta

Els agents escorcollaven i inspeccionaven la maleta quan van detectar que aquesta tenia un doble fons, el qual van procedir a obrir. Allà, van trobar una substància blanquinosa i pastosa ocultes al doble fons; la substància estava distribuïda en quatre plaques, les quals havia enganxat a l'estructura de plàstic de la part interna de l'equipatge. Els agents van procedir a detenir l'home, a l'espera de confirmar quina substància transportava, malgrat que tots els indicis apuntaven al fet que era cocaïna. El següent vídeo mostra l'escorcoll de l'equipatge del ciutadà peruà i com la policia troba la droga. 

Acusat d'un delicte contra la salut pública

Dies després de la detenció, s'ha confirmat que la substància que l'home havia aconseguit fer arribar fins a Barcelona era cocaïna, motiu pel qual els agents li imputen un presumpte delicte contra la salut pública. El detingut va ser posat a disposició del jutjat d’instrucció número 3 del Prat de Llobregat.