La Policia Nacional ha detingut el sotsinspector del grup II d'Estupefaents de Mallorca per, presumptament, haver col·laborat amb un narcotraficant perquè no l'enxampessin venent droga. Han sortit a la llum les converses entre el venedor de cocaïna i el policia que revelen com l'alertava de la macroredada del poblat gitano de Son Banya.

La detenció es va fer el 4 de juliol i el policia va quedar en llibertat amb càrrecs i suspès de feina i sou. No obstant això, segons explica el diari Última Hora, ara el jutge li demana l'entrada a presó sota fiança de 3.000 euros: si no entrega els diners en menys de tres dies, haurà d'entrar al centre penitenciari de Palma.

Operació Atlàntida-XGémina: macroredada a Son Banya

Les dades que, presumptament, va filtrar el sotsinspector formaven part de l'operació Atlàntida-XGémina i eren d'un macroperatiu conjunt entre la Policia Nacional i la Guàrdia Civil amb 200 agents, que va acabar amb 28 detinguts, més de 500 grams de cocaïna, marihuana i 100.000 euros de la compravenda de drogues.

Tot i que el sotsinspector tenia el telèfon punxat per les sospites que tenien de què estava filtrant informació, aquesta no va ser l'única prova contra ell. El mateix narcotraficant, minuts abans de ser arrestat per tràfic de drogues, va delatar-lo i ara han sortit a la llum les converses.

Policía Nacional / Europa Press
Detenen un sotsinspector de la Policia Nacional per, presumptament, haver fet una filtració d'informació sota secret de sumari a un narcotraficant de Palma (Mallorca) / Europa Press

"El meu amic, el policia nacional, em va avisar el dissabte a la tarda"

"Ja sabia que em veníeu a buscar. No vull parlar perquè no vull involucrar al meu amic. El meu amic, el policia nacional, un 'fuertote', em va avisar el dissabte a la tarda. Em va dir que m'estaven investigant, que parés de vendre, que en una o dues setmanes em farien una redada. Em vaig desfer de la droga jo mateix, tenia uns 650 grams i la vaig vendre per tot el poblat amagant els diners", explicava el narcotraficant.

La filtració va permetre que llencés gairebé el 90% de la cocaïna

El sotsinspector està sent investigat per tres delictes: suborn, revelació de secrets i contra la salut pública. Segons la investigació policial, aquesta filtració va permetre que el clan que estava sent investigat pogués llençar gairebé el 90% de la droga abans de la macroredada.

Tot i les proves que podrien demostrar la presumpta autoria del sotsinspector, a la seva declaració a comissaria va negar els fets i, quan va passar a disposició judicial, no va voler declarar. L'home no podrà tornar a treballar com a policia fins que s'acabi la investigació, que encara està en curs.