Condemnen a tres anys de presó a un home per assetjar, insultar i agredir de forma continuada a una parella homosexual de Vilanova i la Geltrú, al Garraf. Els perseguia per tirar-los pedres i escopir-los.

Pedrades, escopinades i amenaces de mort al crit de "maricons"

El primer atac va ser el 25 d'abril de 2018, quan l'agressor va assaltar un dels membres de la parella mentre tornava a casa.

Segons la interlocutòria, va empènyer el noi contra un mur i va intentar apedregar-lo mentre l'insultava per la seva condició sexual. Afortunadament, cap dels llançaments de pedres que va fer va acabar impactant en la víctima, però aquell dia va començar l'infern que va durar mesos.

Uns dies més tard, la matinada del 30 d'abril, l'home va seguir els atacs a la parella i va llençar pedres contra la finestra de casa seva i va arrencar els fusibles del comptador de la llum.

"Us mataré" o "Us tallaré el coll", els va arribar a dir, sempre acompanyat de la paraula "maricons". És per això que les víctimes, que pateixen discapacitats psíquiques i físiques, van haver de canviar de casa poc després.

"Us mataré" i "Us tallaré el coll"

Els insults i intimidacions es van allargar fins al mes de juny d'aquell any, afegint també persecucions mentre els escopia pel carrer. 

La intimidació va ser "persistent i continuada", segons recull la sentència: "Tenia la intenció seriosa, expressa i inequívoca d'atemptar contra la integritat física i la vida dels denunciants".

El mateix document recorda que  el comportament "hostil" contra les víctimes es va exercir "en totes les formes possibles".

Sentenciat a tres anys de presó i a indemnitzacions a Vilanova i la Geltrú

És per tot això, incloses amenaces de mort, agressions físiques i verbals, que s'inclouen dins un delicte d'odi, que el Jutjat Penal número 2 de Vilanova i la Geltrú ha condemnat a tres anys de presó al veí agressor per l'assetjament, insults i pallisses.

A més de la pena de presó, s'ha decretat una ordre d'allunyament, que impedeix l'home apropar-se a menys de 500 metres de les víctimes, així com l'obligació d'indemnitzar amb 2.000 euros a cadascun pels danys morals ocasionats.

Llibertat per l'agressor homòfob a Girona

Altres casos, però, no han acabat als jutjats, com l'agressió homòfoba que va acabar amb la víctima inconscient en un botelló de Girona.

Els fets van tenir lloc de matinada el passat 1 d’octubre, quan la víctima, un noi de 20 anys, veí del Bages, era en un botelló de la plaça de Botxes de la ciutat.

De sobte, un grup de nois que no coneixia es va acostar i li van preguntar: “Tu eres el maricón?”. Quan ell va contestar que era gai, va començar a rebre cops de puny i puntades de peu, sobretot al cap, fins que va caure a terra.

Després de l’agressió els homes van escapar i es van amagar entre el miler de persones que estaven participant en el botelló.

L'endemà, els Mossos d'Esquadra van poder detenir l'autor material de l'agressió i imputar-ne un altre.

L'arrestat, de 23 anys i veí de Salt, està acusat de lesions i delicte d'odi. Finalment, però, va ser posat en llibertat després de ser posat a disposició del jutge, dilluns de la setmana passada.