El jove de 23 anys que aquest passat divendres de matinada va agredir un jove a Girona després de preguntar per la seva orientació sexual, ha quedat en llibertat després de ser posat a disposició del jutge. 

L’home, de nacionalitat espanyola i veí de Salt, va ser arrestat durant el divendres, poques hores després dels fets i està acusat de lesions i delicte d'odi. Els Mossos d’Esquadra van identificar un segon jove, també relacionat amb l’agressió, però que no va ser detingut, només ha quedat imputat també en la causa. 

“Tu eres el maricón?”, inici de l’agressió homòfoba de Girona

Els fets es van registrar de matinada, el divendres 1 d’octubre, quan la víctima, un jove veí de Navarcles (Bages) de 20 anys, estava participant en un botellón a la zona de la Devesa, a Girona. Un grup de quatre desconeguts, amb qui la víctima no havia intercanviat cap mena de comentari, van acostar-se a ell i li van preguntar per la seva condició sexual: “Tu eres el maricón?”. 

Després de la pregunta, quan el jove va contestar que era homosexual, va començar a rebre cops de puny i puntades de peu, sobretot al cap, fins que va caure a terra. Després de l’agressió els homes van escapar i es van amagar entre el miler de persones que estaven participant al botellón, a la plaça de les Botxes, en aquest parc verd de la ciutat de Girona

Els Mossos d’Esquadra no van poder accedir a la festa il·legal, per la gran quantitat de persones que hi havia, però sí que van poder recollir informació relacionada amb els fets, que va permetre detenir un dels presumptes agressors la tarda del mateix divendres.

Segons les investigacions dels Mossos, l’arrestat va ser l’autor material de l’agressió i ara haurà de respondre de l’acusació que faci la víctima, l’Ajuntament de Girona, que es personarà com acusació particular, i també la Fiscalia d’Odi. El segon jove, també imputat pels mateixos delictes, haurà de respondre també de la seva participació en aquesta nova agressió homòfoba que s’ha registrat a Catalunya.

"No podem fer res més que denunciar perquè no quedi impune"

Bernat Bernabeu, veí del Bages de 20 anys, és el jove que va ser agredit divendres passat al parc de la Devesa de Girona. Assegura que no té por i que continuarà sortint de festa. "No m'espanta", ha subratllat. "No podem fer res més que denunciar per evitar que quedi impune", ha assegurat. 

La denúncia que va presentar als Mossos d’Esquadra van permetre a la policia catalana iniciar una investigació que va culminar amb la detenció d’un dels agressors i la investigació d’un segon.

Agressió sense cap enfrontament previ

"En el moment de l'agressió hi havia molt bon ambient i nosaltres estàvem allà sense molestar ningú", va explicar Bernabeu a l’ACN. Els joves, que no coneixia de res, el van abordar i ell va contestar que era gai, i va ser quan es va iniciar l’enfrontament. Va rebre cops i puntades de peu, tal com va avançar ElCaso.cat. Un dels amics d’ell també va rebre cops, quan va intentar aturar l’agressió.

"Una infermera del centre m'ha dit que m'hauria estalviat un problema si hagués dit que no era gai", lamenta. Aquesta és la primera vegada que Bernabeu pateix una agressió homòfoba, però reconeix que li preocupa "moltíssim" el fet que, darrerament, s'hagin disparat. "No podem fer res més que denunciar perquè no quedi impune", subratlla.