Un home de 64 anys i veí de Riudecanyes, al Baix Camp, va sorprendre els serveis d'emergències. En un servei habitual, el Sistema d'Emergències Mèdiques va acudir per atendre un home en el seu domicili. En un principi, el SEM va donar per mort l'individu, però al cap d'una estona, el forense va comprovar que encara era viu, malgrat que tenia dificultats per a respirar. Immediatament, va ser traslladat a l'hospital.

El SEM va acudir al domicili i va certificar la mort de l'home

Els fets van tenir lloc el passat dissabte quan el SEM va rebre un avís d'un home inconscient en el seu domicili. Per aquest motiu, els bombers també van intervenir per facilitar l'accés al pis. Un cop dins i segons fonts policials, el metge del SEM va examinar l'home inconscient, que tenia antecedents d'alcoholisme, per certificar la seva mort natural. En aquest cas no es va practicar cap maniobra de reanimació perquè el sanitari va considerar que l'home ja havia mort. Tanmateix, no s'esperaven el que passaria després. En informar la comitiva forense, aquesta es va traslladar al pis per comprovar i fer oficial la mort de l'individu. Això no obstant, el metge forense va detectar que l'home encara era viu, però que respirava amb dificultats.

S'obrirà una investigació per esclarir els fets

Tan bon punt es va fer saber, es va demanar una ambulància medicalitzada i els professionals sanitaris van aconseguir estabilitzar el pacient. Més tard va ser traslladat a l'hospital. Segons fonts policials, els agents que van acudir al lloc de l'incident van informar el jutge de guàrdia de tot el que havia passat, per la qual cosa van obrir diligències de caràcter informatiu. Ara, els Mossos d'Esquadra obriran una investigació si es presenta una denúncia per part de l'home, tot i que el SEM haurà d'obrir-ne una d'interna per esclarir les circumstàncies de l'incident.