Dues famílies del barri de Fontsanta de Cornellà de Llobregat van acabar aquest divendres una discussió enfrontats en una baralla amb armes blanques i cops. Els Mossos d’Esquadra van haver de desplegar agents de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) per poder-ho aturar. Els fets es remunten a la tarda de divendres quan dues famílies d’ètnia gitana d’aquest barri de Cornellà van barallar-se al mig de carrer. La situació va anar pujant de to fins que van arribar a les mans.

 

Els Mossos d’Esquadra van detenir un dels participants en la baralla, ja que quan els agents d’ordre públic de la policia catalana es van desplegar al lloc, els va intentar agredir. El detingut és un jove de 20 anys de nacionalitat espanyola que ha estat entregat al jutge de guàrdia per un delicte d’atemptat contra agents de l’autoritat i ja ha quedat en llibertat. En el moment de la baralla la policia també ha identificat unes deu persones, que caldrà veure si durant la investigació dels fets els poden imputar també algun tipus de delicte, com baralla tumultuària

Armes blanques i un revòlver de salves

Tot i que la baralla va ser a cops i fins i tot es van fer servir armes blanques, el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) no té constància de cap ferit de consideració. Durant la intervenció els Mossos han intervingut una desena d’armes blanques i també han confiscat un revòlver de salves, és a dir, una arma curta que sembla una pistola, però que només fa soroll. La policia catalana manté oberta la investigació per aclarir els fets, habituals en aquest barri a tocar del riu Llobregat, i també s’han activat els serveis de mediació dels Mossos per dialogar amb les dues famílies per evitar rèpliques. Per si les paraules no funcionen, els Mossos també han reforçat la presència al lloc.

Cada cop més armes de foc

La setmana passada un enfrontament semblant, entre dues famílies d’ètnia gitana, va acabar a trets a Riells i Viabrea, a la comarca de la Selva. Per sort, sense ferits. A l’Aleixar, al Baix Camp, una disputa familiar va acabar a trets. Un home va obrir foc contra la porta de casa del veí per unes burilles de cigarret. Per sort, també sense ferits. L’autor dels trets, un home de 67 anys de nacionalitat espanyola, es va entregar a la policia.