Un altre error a la fecundació in vitro d'Andalusia. Després que una parella presentés denúncia en descobrir que el seu nadó, nascut a l'Hospital Puerta del Mar de Cadis el 2021, no era biològicament de l'home perquè van confondre les mostres de semen d'una altra persona, ara el director general d'Assistència Sanitària i Resultats en Salut del Servei Andalus de Salut (SAS), Luis Martínez, ha confirmat l'existència d'un segon cas d'inseminació fraudulenta o "errònia". De fet, va produir-se, aproximadament, a la mateixa època que el primer, tot i que ha descartat que hi hagi més casos relacionats amb aquesta causa. Així ho ha explicat Martínez en una entrevista a Canal Sur Radio, a la qual ha assegurat que estan avaluant la traçabilitat del procés i el compliment dels protocols establerts per aquest tipus d'intervencions.

El director general d'Assistència Sanitària i Resultats en Salut del SAS ha explicat que la investigació encara es troba en fases "molt preliminars" perquè el procés és "molt minuciós" per "no saltar-se cap pas" i "no cometre errors de traçabilitat". Tot i que intentaran esclarir el que va succeir "el més ràpid possible". Tanmateix, respecte a l'error de la fecundació assistida a Andalusia, tant al primer cas a Cadis com al segon que encara no ha estat confirmat l'hospital ni la localitat, ha argumentat que "des del punt de vista científic, sempre el parla de tres coses, o que hagi fallat la traçabilitat o que hagi fallat el moment d'agafar les mostres o que hi hagi una tercera causa". 

Hospital Puerta del Mar de Cadis en una imatge d'arixu / EUROPA PRESS
Hospital Puerta del Mar de Cadis en una imatge d'arxiu / EUROPA PRESS

Salut ho troba "estrany" i el Defensor del Pacient demana depurar responsabilitats

Martínez ha recordat que "es triga molt de temps en elaborar protocols seriosos" que sempre són posats després de les proves corresponents i, precisament, que hagi passat això "ens resulta estrany". La investigació del Servei Andalus de Salut continua oberta i des del Defensor del Pacient, que va fer pública la denúncia de la parella inseminada erròniament a l'Hospital Puerta del Mar de Cadis, han sol·licitat al Fiscal Superior d'Andalusia que realitzi una "investigació exhaustiva" de les fecundacions in vitro a aquest centre mèdic per determinar "en número" els "errors" que puguin haver-se comès i així depurar responsabilitats.