La Guàrdia Civil ha detingut un jove a Ribafrecha, La Rioja, per la seva presumpta relació amb la desaparició de Javier Ovejas, un jove de 31 anys a qui es va perdre la pista el passat 29 de juliol a la localitat d'Entrena, també a La Rioja.

Segona detenció per la desaparició d'Entrena

Segons ha informat aquest dimarts la Guàrdia Civil, diumenge passat es va detenir a Ribafrecha una segona persona relacionada amb el cas de Javier Ovejas, que va desaparèixer la nit del 29 de juliol sense deixar rastre.

És el segon arrest que es realitza després que el passat 6 d'agost fos detingut un home de 44 anys, Òscar P.R., per a qui el jutge va decretar presó provisional comunicada sense fiança.

Òscar P.R., amb residència a Entrena, ja comptava amb 12 detencions anteriors per tràfic de drogues, robatori amb força, maltractament animal i maltractaments en l'àmbit familiar, d'acord amb les dades aportades per fonts judicials.

Més d'un mes de recerca per trobar Javier Ovejas

Les indagacions es remunten al dijous 29 de juliol, quan Javier Ovejas, un jove de 31 anys, natural de Cornago, sortia de la seva nova llar a Entrena, on s'havia mudat amb la seva xicota.

Va pujar amb el seu gos al cotxe Renault Scenic de la seva parella cap a les deu de la nit i poc després el seu mòbil va deixar de donar senyal.

La mateixa parella del desaparegut va posar una denúncia a la caserna de Vilamediana de la Guàrdia Civil i des d'aleshores se l'està buscant. El cotxe del Javier va aparèixer més tard al poble, juntament amb l'animal, però no hi havia rastre del jove.

Secret de sumari augmenta la intriga

Poc després van arribar diverses patrulles de la Guàrdia Civil, inclosos agents de la Policia Científica, que no van poder donar explicacions de la seva visita a causa del secret de sumari decretat sobre les actuacions.

Detenció / Guàrdia Civil

Detenció realitzada per la Guàrdia Civil / EFE

L'ampli desplegament policial en un municipi de 1.500 habitants va fer saltar totes les alarmes i tot va fer un tomb després del registre d'una casa que no era la del Javier.

Es tractava del número 32 de l'avinguda de Santa Ana, on vivia Òscar P.R., d'uns cinquanta anys, que va ser detingut en el moment, relacionat presumptament amb la desaparició d'Ovejas.

Dos homes coneguts per ser conflictius

Davant de l'habitatge es trobava estacionat el Renault Scenic de la parella de la víctima, en el qual van trobar el gos i que va ser precintat per la policia.

En Javier vestia bermudes verdes i una samarreta fúcsia quan va desaparèixer, i va sortir portant només el telèfon mòbil, la cartera amb pocs diners i documentació.

Ara ja són dues les detencions, comptant la d'avui, de la qual se sap ben poc. Només s'ha pogut esbrinar del nou detingut que té menys de 40 anys, que havia exercit la ramaderia i que actualment treballa com a operari especialitzat per a l'administració pública, detalla el mitjà digital La Rioja.

En comú amb Òscar P.R., primer acusat, tenen en comú la possessió de diversos animals, com gossos i aus exòtiques, a més de ser problemàtics, coneguts i populars en els seus municipis per aquests motius.