Javier Ovejas Abad, de 31 anys, vivia a la localitat d'Entrena, a La Rioja, d'on va sortir el passat 29 de juliol amb el cotxe de la seva parella i el seu gos. Mai no va tornar, el cas es troba sota secret de sumari i s'ha detingut un home, presumptament relacionat amb el crim. Això és el que s'ha pogut saber fins al moment.

L'estranya desaparició de Javier a La Rioja

El passat 29 de juliol, dijous, Javier Ovejas, un jove de 31 anys, natural de Cornago, sortia de la seva nova llar, que comparteix amb la seva xicota, a Entrena, La Rioja. Va agafar el cotxe de la noia, un Renault Scenic, i se'n va anar amb el seu gos. Això va ser cap a les deu de la nit i poc després el seu mòbil va deixar de donar senyal.

La parella del desaparegut va posar una denúncia a la caserna de Vilamediana de la Guàrdia Civil i des d'aleshores se l'està buscant. El cotxe va aparèixer més tard al poble, juntament amb l'animal, però no hi havia rastre del Javier.

Apareix el seu cotxe i el seu gos, però ell no

Vestia una samarreta fúcsia i uns pantalons verds, combinats amb unes sabatilles d'esport l'última vegada que va ser vist. Un ampli dispositiu de la Guàrdia Civil s'ha desplegat a la zona des d'aleshores, inclosos agents de la Policia Científica.

Això ha fet saltar les alarmes, que no poden ser calmades perquè s'ha decretat el secret de sumari sobre les actuacions del cas. Això significa que els cossos armats no informen del motiu de la seva presència ni de l'avanç de les investigacions.

Secret sobre les actuacions de la investigació

Aquest matí la recerca ha fet un gir. Segons ha recollit in situ el mitjà La Rioja, aquest matí diverses patrulles s'han desplaçat al número 32 de l'avinguda de Santa Ana d'Entrena.

Pel que sembla, es tracta de la propietat d'un conegut del Javier, un agricultor de la localitat. El cotxe en el qual va aparèixer el gos es troba estacionat davant aquest habitatge, precintat.

Guàrdia Civil / Guàrdia Civil

Guàrdia Civil / EFE

El mateix mitjà relata que, paral·lelament, diverses dotacions de diferents unitats de la Guàrdia Civil romanen al poble mentre segueix l'operatiu. Entre elles es troben dispositius canins que han registrat el domicili sospitós i els voltants del municipi.

Detingut un home amb relació als fets

També s'ha detectat que un treballador del Govern regional ha tret de l'interior de l'habitatge a tres gossos, dos d'ells de raça perillosa, i a continuació han entrat els professionals de la unitat de Criminalística.

Detenció / Guàrdia Civil

Detenció de la Guàrdia Civil / EFE

Però el veritable tomb ha estat la detenció d'un home d'uns 50 anys cap a les tres de la tarda, que ha sortit de l'habitatge emmanillat i amb les mans a l'esquena. Es troba custodiat per la Guàrdia Civil per la seva presumpta relació amb els fets, han informat fonts de la investigació.