Els veïns del número 22 del passatge Oliveres de l'Hospitalet de Llobregat estan vivint un malson continu durant les últimes setmanes. El passat 26 de febrer van ser desallotjats de les seves cases per un risc d'esfondrament després que s'ensorrés quinze centímetres el terra de l'entrada i aparegués una gran esquerda a les escales. Des d'aleshores no han pogut tornar als seus domicilis i viuen amb la incògnita de si algun dia ho podran fer. Mentre esperen que els tècnics especialitzats acabin d'investigar els fonaments i determinin si l'edifici és segur per viure-hi, ara han rebut una nova sotragada que no s'esperaven: els han entrat a robar.

Van entrar a 17 pisos aprofitant que l'edifici era buit

Aprofitant que l'edifici havia estat precintat i els pisos eren buits, uns lladres han entrat una de les nits i s'han dedicat a saquejar tot el que hi havia. Així ho ha explicat un dels veïns, l'Adrià Esparza, en una entrevista a Rac1, on ha detallat que els delinqüents han entrat en els 17 dels 23 pisos que no tenien una alarma instal·lada. Els lladres haurien entrat amb una escala per la claraboia i s'haurien endut diners, joies i diversos objectes de valor econòmic. Entre aquests hi hauria una col·lecció de rellotges que un dels veïns del tercer pis guardava dins una caixa forta que han rebentat. 

Des del desallotjament, l'edifici havia estat precintat per la Guàrdia Urbana de l'Hospitalet, però no hi havia ningú vigilant. Els tècnics que aquest dimecres van anar a fer una segona inspecció geològica es van adonar que els lladres havien entrat en diversos pisos. De moment encara no s'han presentat gaires denúncies i els veïns estan anant als seus pisos a comprovar què els han robat els lladres. Un cop estigui tot comptabilitzat, la idea és anar a presentar una denúncia tots junts, encara que seran denúncies individualitzades. De moment, i perquè no tornin a haver-hi més robatoris, els veïns han contractat una empresa de seguretat privada que vigili l'edifici mentre està buit.