Un agent de la Policia Local de Piera es troba en estat crític després de ser brutalment apallissat per dos ocupes en un bar de l'Hospitalet de Llobregat. Els fets van tenir lloc la tarda del passat dilluns quan el policia, fora de servei i en el seu àmbit personal, va anar fins al número 49 del carrer Cotonat, on es troba un local propietat dels seus pares. Allà hi havia hagut un bar, però uns ocupes havien entrat i hi havien començat a viure. Segons ha pogut saber ElCaso.cat, l'agent va anar a mirar de parlar amb els ocupes per intentar convèncer-los perquè marxessin i poder recuperar l'establiment. La resposta dels ocupes, però, no va ser gens amistosa.

El van atacar amb un matxet i a cops de martell

L'home va ser brutalment agredit i apallissat pels ocupes. Li van obrir el cap amb un cop de martell i li van clavar diversos cops de matxet, tallant-li parcialment el braç. Després de rebre l'avís, fins al lloc dels fets s'hi van activar efectius del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) i agents dels Mossos d'Esquadra. La víctima va haver de ser traslladada d'urgència a un centre hospitalari, on va ingressar en estat crític. Pateix una fissura al crani, té seccionat el tendó del braç esquerre, amb afectacions a un nervi i a un vas sanguini, i diversos dits trencats de la mà dreta, amb afectacions als tendons. L'home va passar set hores dintre el quiròfan i el seu pronòstic encara és reservat.

Pel que fa als ocupes que li van donar la pallissa, van poder ser detinguts pels Mossos d'Esquadra el mateix dia dels fets per una temptativa d'homicidi. Després de passar a disposició judicial, els agressors van quedar en llibertat amb càrrecs acusats de ser els presumptes autors d'un delicte de lesions. La policia catalana ha obert una investigació dels fets per esclarir que va passar a l'interior d'aquell local del carrer Cotonat de l'Hospitalet de Llobregat i saber si l'actuació de l'agent de la Policia Local de Piera fora de servei va ser correcte.