La Santeria arriba al Prat de Llobregat (Baix Llobregat) de la mà d'un veí de Terrassa (Vallès Occidental). Els agents del Servei de Protecció de la Naturalesa (Seprona) de la Guàrdia Civil investiguen un home de 50 anys, d'origen argentí i amb nacionalitat espanyola, com a presumpte autor d'un delicte de maltractament animal. Això és degut a que degollava gallines i cabres per realitzar els seus rituals d'aquest conjunt de creences religioses que fusionen la religió catòlica amb la tradicional ioruba. A aquesta darrera es basen el conglomerat de mites, cançons i històries que conformen la societat i la mitologia, originaries d'un grup etnolingüístic de l'Àfrica Occidental, principalment a Nigèria i Benín.

Les gallines degollades / GUÀRDIA CIVIL
Les gallines degollades / GUÀRDIA CIVIL

Nou gallines i dues cabres degollades al Prat

La investigació va iniciar-se el novembre de 2022 quan el Seprona de la Guàrdia Civil de Gavà (Baix Llobregat) va rebre un avís d'una empresa privada del Prat de Llobregat perquè van descobrir un contenidor amb escombraries amb restes d'animals morts. Els agents van traslladar-se fins al lloc i van analitzar els cadàvers degollats de nou gallines i dues cabres, que estaven dins de diverses bosses. Les sospites inicials eren que podrien haver estat sacrificats per realitzar algun tipus de ritual de Santeria

El cotxe on van transportar els cadàvers dels animals / GUÀRDIA CIVIL
El cotxe on van transportar els cadàvers dels animals / GUÀRDIA CIVIL

Amb aquesta conjectura, van visualitzar les imatges de les càmeres de vigilància i seguretat de l'empresa privada. Això va portar a identificar el vehicle utilitzat per aquestes persones per abandonar el lloc, un cotxe de renting. La investigació oberta pel Seprona de la Guàrdia Civil va fer que s'imputés el conductor, un ciutadà espanyol d'origen argentí, per un suposat delicte de maltractament animal i que, a més, ha estat denunciat per diverses infraccions de la llei de sanitat animal. Els treballs dels investigadors continuen per intentar identificar i localitzar les altres tres persones que presumptament van participar en aquest ritual de Santeria al Prat de Llobregat.