Agents de la Policia Nacional han desmantellat una plantació de marihuana ubicada en una nau industrial de Terrassa. S'han decomissat 1.666 plantes i s'ha detingut les tres persones que s'encarregaven de cultivar la droga. Els delinqüents, com sol ser habitual en aquest tipus de casos, tenien la llum punxada i consumien molta més electricitat del normal. El que ja no és tan habitual, però, és el sofisticat sistema que havien instal·lat per tal que els veïns no detectessin l'olor de marihuana i els poguessin denunciar.

No obstant això, algú va començar a sospitar de l'existència d'una plantació de marihuana i va alertar la Policia Nacional de manera anònima. Va ser aleshores quan es va obrir una investigació per saber si la denúncia tenia raó. Van contactar amb la companyia elèctrica i uns tècnics van comprovar que la nau industrial gastava molta més energia del que hauria de ser habitual i, a més, tenien la llum punxada de forma perillosa amb un alt risc d'incendi.

La nau estava llogada per una falsa empresa

Els investigadors van poder determinar que la nau acostumava a ser freqüentada per tres persones. A més, van comprovar que la propietat havia signat un contracte de lloguer de vuit anys a nom d'una empresa, però aquesta mai havia registrat cap mena d'activitat econòmica. Només servia com a tapadora per a llogar la nau i poder-hi muntar la plantació de marihuana.

Finalment, després de rebre l'autorització judicial, la Policia Nacional va procedir a l'entrada i registre de la nau. A l'interior es van trobar 1.666 plantes de marihuana en la fase final de creixement. En total, es calcula que hi havia uns 300 quilos de droga. A més, també es van intervenir 3.500 euros en efectiu. Els policies també van descobrir que hi havia instal·lat un sofisticat sistema aïllant fet de filtres de carboni per evitar que l'olor sortís a l'exterior i alertés els veïns de la zona.

En l'operació policial es van detenir les tres persones encarregades de mantenir el cultiu de la droga. Estan acusats de ser els presumptes autors dels delictes de pertinença a organització criminal, contra la salut pública i defraudació de fluids elèctrics. Tots tres es dedicaven a aquesta activitat il·lícita simplement per guanyar els diners de la venda de la droga.