T’han robat el mòbil a Barcelona? És fàcil que el trobis… però al Marroc. Els Mossos han descobert com funcionava la xarxa que els comprava i com els enviaven al Nord d’Àfrica. Ho expliquem en un nou capítol de ElCaso Exprés

 

Com funciona aquesta xarxa, una de les més potents de Barcelona en compra d’objectes robats a la ciutat? Fàcil. Us heu d’imaginar com una botiga de segona mà, estil Cash Converter, però il·legal. Pisos al districte de Sant Andreu on els lladres, després de robar, hi anaven a vendre els objectes. Allà els membres de la banda, uns germans marroquins, en feien la taxació. Un mòbil, un rellotge, un patinet… o fins i tot maletes senceres que robaven a turistes. Miraven què hi havia i pagaven alguna cosa al lladre. 

Hi podien portar de tot, en aquests pisos. Aquest grup era un dels més potents de Barcelona i eren referència pels lladres, que sabien que allà els hi comprarien el material robat. Els germans s’encarregaven de comprar els objectes i després gestionaven la venda. La majoria dels objectes electrònics anaven cap al Marroc en camions, on amagaven la càrrega. En aquests pisos de Sant Andreu hi anaven lladres de totes les nacionalitats i els preus variaven segons la quantitat de productes que els portaven. 

Fort cop a la xarxa de receptació

És una investigació important contra aquest tipus de delictes, la receptació, comprar objectes robats. L’atac a la multireincidència s’ha fet ara també atacant la part de dalt, qui compra els objectes robats. Tot i que no han ingressat a presó, els Mossos els donen per desarticulats. Els hi han bloquejat diversos comptes corrents. En podeu llegir més detalls en aquest article d'ElCaso.cat.

ElCaso Exprés

Aquest nou capítol d'ElCaso Exprés serveix per saber com funcionava aquesta organització dedicada a la receptació però en altres episodis hem pogut conèixer altres casos, en aquest format exprés d'històries de la crònica negra de Catalunya, com l'enfrontament entre veïns que va acabar amb un mort a Cambrils, els violents lladres de rellotges de la part alta de Barcelona o l'agressor del metro, Koudid Souheib.