Marcadors a les portes i assalts a pisos de Barcelona. Una onada de robatoris ha estat aturada pels Mossos d'Esquadra al districte barceloní de Sarrià-Sant Gervasi. La policia catalana ha detingut amb les mans al plat tres persones que estaven atracant habitatges de la zona i que havien col·locat marcadors a diversos immobles. Aquests petits objectes gairebé invisibles entre el marc i la porta de l'entrada a l'immoble és un mètode molt utilitzat pels lladres per detectar quan un pis està buit. En moltes ocasions són trossos de plàstic o de paper, fils de silicona o cintes adhesives, que si en un o dos dies no s'han trencat els delinqüents entenen que la casa està buida o els propietaris o inquilins no hi són durant uns dies.

Però respecte als robatoris que han succeït els darrers dies al districte de Sarrià-Sant Gervasi de Barcelona, els fets van tenir lloc el passat 14 de maig al voltant de dos quarts de quatre de la matinada. Els agents de paisà dels Mossos d'Esquadra van detectar tres persones en actitud sospitosa a la zona. Així, amb aquests indicis, els policies van aturar-los quan es trobaven a l'interior de l'edifici. Un cop identificats, van escorcollar-los i van descobrir que duien a sobre estris per forçar panys com claus alen i rossinyols.

Tres detinguts: dos de 33 anys i un de 46 amb un rellotge de 23.000 euros

Davant d'aquestes evidències, els agents de paisà van alertar una patrulla uniformada de la policia catalana que va arrestar els tres sospitosos. Dos d'ells tenen 33 anys i el tercer en té 46. A més, els Mossos d'Esquadra també van recuperar un rellotge valorat en uns 23.000 euros, que tot apunta que va ser sostret en un dels robatoris en un habitatge de la zona amb el mètode dels marcadors, quan els propietaris no hi són a dins de l'immoble. La policia catalana recomana en aquests casos, si s'observen aquests fils de silicona o trossos de plàstic entre el marc i la porta, trucar ràpidament al telèfon d'emergències 112, perquè molt probablement no serà l'únic pis de la zona amb marcadors.