Els Mossos d'Esquadra han pogut recuperar i retornar al seu legítim propietari un rellotge de luxe valorat en 27.000 euros que havia estat robat d'un domicili de Vilafranca del Penedès. El lladre havia estat el fill menor d'edat de la víctima, que l'havia sostret sota les amenaces i coaccions de tres joves, dos d'ells també menors, que suposadament eren els seus amics. L'únic major d'edat del grup, un noi de 19 anys que era qui portava la veu cantant, va ser l'encarregat de vendre'l en una joiera de Barcelona i aconseguir els diners.

Amenacen un amic perquè li robi el rellotge de luxe al seu pare

El cervell del grup, juntament amb dos menors, van amenaçar el fill de la víctima, també menor, i el van coaccionar perquè anés a una segona residència que la família té a Vilafranca del Penedès per robar-li al seu pare un rellotge de la marca Rolex valorat en 27.000 euros. Segons detalla El Periódico, no era la primera vegada que l'amenaçaven perquè robés alguna cosa de casa. Fins aleshores gairebé sempre havien estat peces de roba, però aquesta vegada van decidir fer un pas més. Un cop ja tenien el rellotge, el noi major d'edat es va encarregar d'anar fins a una joieria de Barcelona amb tots els papers fent-se passar pel propietari i el va vendre. Posteriorment, li va donar al fill de la víctima una part dels diners que havia obtingut.

Després que el pare denunciés el robatori als Mossos d'Esquadra i els expliqués la situació, es va procedir a la detenció dels tres joves que havien coaccionat al seu fill per agafar-los declaració, tot i que després han quedat en llibertat i serà el jutge qui determini de quins càrrecs se'ls acusa. En el cas del major d'edat, que és l'únic investigat pels Mossos per aquests fets, podria ser acusat a diversos delictes.

Per la venda del rellotge es podria enfrontar a un delicte de receptació per vendre un objecte robat, un altre de falsificació de documents per fer-se passar pel propietari i un d'estafa perquè el comprador s'ha quedat sense el rellotge i sense els diners què va pagar per ell. A més, també es podria enfrontar a un delicte de coaccions per amenaçar el fill de la víctima i un segon d'estafa per haver-li fet creure que l'havia venut per una quantitat més baixa i així donar-li menys diners dels que li tocarien de la seva part.