Els Mossos d’Esquadra han detingut cinc persones que relacionen amb l’assalt que va patir un empresari de nacionalitat xinesa el passat 12 de setembre al polígon Grandland de Badalona. Els lladres van detectar que l’home havia sortit del seu negoci i portava una bossa, que podia contenir diners. El van rodejar amb dos cotxes, el van agredir i li van robar la bossa de mà on portava els diners.

La víctima, arrossegada per la vorera

En el moment que el van assaltar, l’home es va resistir a deixar anar la bossa amb els 24.000 euros i els lladres el van arrossegar per la vorera, deixant l’home ferit greu, havent de ser traslladat a l’hospital.

b0c0222b 0c05 4a43 a3af a2487a9f8274
Imatge dels bitllets que han pogut recuperar els Mossos d'Esquadra amb la detenció dels lladres / CME

La investigació feta per agents de la comissaria de Badalona va donar fruits i van poder identificar els lladres dels dos cotxes. Segons els Mossos d’Esquadra es tracta d’un grup de lladres itinerants que estaven instal·lats a Lloret de Mar, a la Selva. 

Els lladres, en llibertat

Quan se’ls va tenir localitzats es va organitzar un dispositiu aquest passat 17 de setembre, que va permetre la detenció dels cinc integrants de la banda, recuperar diners en efectiu i intervenir els cotxes que feien servir per fer els assalts. Tot i això, i poder provar que van ser els autors d’aquest nou violent assalt i robatori, després de ser entregats al jutjat de guàrdia de Blanes, a la comarca de la Selva, van quedar amb llibertat amb càrrecs.

Més detinguts a Lloret de Mar

Aquest setmana els Mossos d'Esquadra també han detingut dos joves, de 18 i 21 anys, per atracar dues persones a Lloret de Mar ruixant les víctimes amb un esprai de pebre. Cap a les sis del matí d'aquest divendres, els Mossos van rebre l'avís per un robatori. Els lladres havien arrancat la cadena que duia la víctima al coll i li havia ruixat la cara amb l'esprai de defensa.

Els agents van buscar els sospitosos prop de la zona dels fets i, gràcies a la descripció facilitada per testimonis, van localitzar els lladres amagats en una cantonada d'un carrer proper. Durant l'escorcoll, els hi van localitzar l'esprai que havien fet servir. Els Mossos van detenir els dos sospitosos.