Insòlit robatori aquesta matinada a la caserna de la Policia Local de Los Corrales de Buelna, un municipi de 10.000 habitants de Cantàbria. Durant la nit, aprofitant que no hi ha torn actiu a la comissaria ni policia local treballant a tot el terme municipal, uns desconeguts han forçat la porta de la comissaria i s’han endut tretze pistoles, unes 2.000 bales i una armilla antibales.

Encara es desconeix quan s’ha produït el robatori. Els fets, però, han hagut de passar entre les deu de la nit, quan va acabar el torn de tarda, i les sis del matí, quan s’ha iniciat el torn del matí. Els lladres han aprofitat que no hi ha torn durant la nit per assaltar la comissaria i emportar-se el botí.

Segons han explicat des de la policia de Los Corrales de Buelna, el o els lladres han trencat la porta d’accés i han arrencat els armes on hi havia les pistoles dels agents que treballen a la policia local. A més de les armes, la munició i l’armilla, també s’han endut més artefactes de defensa personal dels agents de la Policia Local. 

Armer sense vigilància de càmeres de seguretat

L'armer de la Policia Local de Los Corrals de Buelna no compta amb càmeres de vigilància i, segons fonts policials, fa temps que els sindicats de la policia d’aquest municipi havien denunciat la falta de mesures de seguretat en aquesta zona i a tota la comissaria. Les investigacions d’aquest perillós robatori està en mans de la Guàrdia Civil, que ha recollit indicis d’on hi havia els dos armers de la Policia Local que s’han emportat els lladres.

A més d’arrencar els armers, els lladres també han obert totes les taquilles dels vestidors de la caserna de la Policia Local buscant més armes, tot i que no n’han trobat. Totes estaven a l’armer, de més seguretat, però que els lladres també han pogut arrencar de la paret.

La Guàrdia Civil està acabant d’aclarir, en primera instància, com els lladres van poder accedir a la caserna. No només no hi havia càmeres a l’armer, les portes de la comissaria no eren de seguretat. Els desconeguts han assaltat la caserna per una porta que connecta amb un centre social que hi ha al costat de la comissaria. 

La policia ha alertat a totes les policies d’Espanya d’aquest robatori crític. Segons fonts de la investigació, els lladres només buscaven armes i material policial, i no s’han emportat ni ordinadors ni aparells informàtics. 

L'objectiu dels lladres eren les armes

L’objectiu dels lladres eren només les armes, un fet que encara fa augmenta la preocupació a les forces de seguretat. Ara per ara, però, aquest robatori d’armes no es vincula a l’acció terrorista, si bé, cal recordar, que Espanya, com la resta d’Europa, està en un nivell 4 sobre 5 d’amenaça terrorista. 

Aquest cap de setmana la Policia Nacional va detenir a Barcelona i a Madrid quatre presumptes terroristes com a segona fase d’una operació antiterrorista que ja va detenir a tres algerians a la capital de Catalunya fa mesos. El líder de la cèdula era un home que ja havia estat detingut a Turquia per haver-se intentat integrar al Daesh.