Un porter de la discoteca Pachá ha estat arrestat durant la matinada d'aquest dimecres a Barcelona en ser interceptat per una patrulla de la Guàrdia Urbana. L'home portava un arsenal d'armes amb ell: una pistola, una navalla automàtica, una sivella en forma de punyal, un bastó policial, tres esprais de defensa i una armilla balística. O es tracta de Batman o té un problema.

Detingut un porter de la discoteca Pachá

El detingut conduïa per la ronda Litoral a les 3:00h del matí quan una patrulla de la Guàrdia Urbana va donar aturar-lo per una infracció de trànsit. Va ser el menor dels seus problemes. En interceptar-lo els agents van descobrir un arsenal d'armes.

A l'interior del vehicle el detingut amagava una pistola i munició, armes blanques -algunes sorprenents com el cinturó ganivet- i una porra, entre altres elements. La Guàrdia Urbana va compartir la fotografia de la troballa.

Paixà Barcelona / Google Maps

Discoteca Pachá en Barcelona / Google Maps

L'home va ser arrestat i es va saber que treballava com a porter a la famosa discoteca de Barcelona Pachá. Allà suposadament ha de mantenir l'ordre i vetllar per la seguretat dels assistents.

El treballador va ser arrestat a la ronda Litoral dues hores abans del tancament de les discoteques, que a partir d'ara poden tancar a les 5:00 hores entre setmana, a causa de la relaxació de les restriccions a l'oci nocturn a causa de la covid-19. Els caps de setmana i vigílies de dia festiu les discoteques poden obrir fins a les 6:00 hores.

Historial conflictiu dels porters de discoteca

Les actuacions desmesurades d'alguns porters de discoteca han generat discrepància durant els últims anys. Les que han vist la llum, per grabacions, sobretot. Algunes vegades els treballadors es prenen el luxe d'excedir-se en l'exercici de la seva autoritat i les conseqüències poden ser devastadores. Tres exemples.

Cas I. Va ocórrer el 2019, a Reus. Segons la denúncia, una jove de 19 anys i una mare de 47 van ser víctimes d'una agressió per part del vigilant de seguretat d'una discoteca. Segons van explicar les víctimes, la mare va patir una forta commoció cerebral i la filla es va trencar la tíbia per un fort impacte a la cama i va haver de ser intervinguda quirúrgicament. El moment va ser gravat i la seva difusió va causar gran indignació a les xarxes socials.

Cas II. Va ocórrer a Sant Quirze del Vallès. Els porters van denegar en dues ocasions l'entrada a la discoteca de dos joves, Marcos i Matías. Segons els assistents, pel seu origen llatí. Enfront la negativa, els nois van decidir saltar les tanques del recinte per entrar al local. Però va sortir malament, els treballadors van enxampar-los i els van apallissar en ple carrer sense gaire discreció.

Cas III. Ni els bons tan bons ni els dolents tan dolents. Novament a Reus, el 2019, un home de 35 anys va amenaçar de mort i va intentar calar foc al vigilant de seguretat d'una coneguda discoteca. El porter no va deixar que l'agressor entrés a la discoteca i aquest va embogir. Va ruixar el treballador amb gasolina amb la intenció de calar-li foc però afortunadament va acabar sent arrestat.