Queda amb un noi per una app de cites, Grindr, el droga a casa seva i aprofita per robar-li a casa i fer transferències amb l'empremta del dit per valor de 6.000 euros.

Robatori per Grindr a Barcelona

Tot va passar el 12 de juliol de l'any passat, quan un noi de nacionalitat espanyola i 23 anys va denunciar un gran robatori a casa seva per part d'una cita. En les seves declaracions, la víctima va explicar que havia conegut el lladre a través d'una app de cites, Grindr, i l'havia convidat a casa seva.

Estafas Tinder Interpol

Una cita de Grindr va acabar amb un robatori amb violència a un noi de 23 anys a casa seva / Arxiu

Mentre prenien un beure, el presumpte lladre li va abocar alguna substància al got per drogar-lo.

Un cop inconscient, li va sostreure aparells electrònics, targetes de crèdit i altres objectes de valor.

A més, utilitzant l'empremta del dit de la víctima adormida, va accedir al seu compte bancari a través del mòbil i va realitzar diverses transferències a altres comptes per un valor de fins a 6.000 euros.

Li buida la casa i el compte bancari

Dies després, el lladre va vendre un ordinador en una botiga de segona mà a través d'un dels seus còmplices.

La investigació oberta el passat estiu va culminar la tarda d'aquest dijous, quan el presumpte lladre, un noi de nacionalitat espanyola i 28 anys, va ser detingut al barri de Sants, a Barcelona.

El detingut està acusat de robatori violent, estafa i lesions. A més, els seus còmplices han estat també enxampats. E

s tractava d'una noia de 23 anys i també de nacionalitat espanyola i d'un home de 38 anys i nacionalitat filipina, que treballaven conjuntament amb el lladre per cometre el robatori.

Han estat denunciats per un delicte d'estafa i un altre de receptació.

Estafes de l'amor a Catalunya: 118.000 euros a Lleida

Aquest es tracta del segon cas d'estafa a través d'apps de cites de la setmana a Catalunya.

Dimecres una dona de Lleida va denunciar que havia perdut 118.000 euros en una 'estafa de l'amor' anomenada  'fals militar'.

Militar estafa / Unsplash

Un fals militar va demanar fins a 118.000 euros a una dona de Lleida a qui havia conegut a través de Facebook en una estafa d'amor / Unsplash

A través de Facebook, la víctima va establir contacte amb un suposat general de l'exèrcit dels Estats Units, amb nacionalitat espanyola, que es trobava en missió humanitària a l'Afganistan.

Després d'un temps xatejant, l'home li va dir que ho volia deixar tot per iniciar una relació amb ella, però que per abandonar la missió havia de pagar una indemnització.

La dona va avançar la suma a través de diverses transferències amb la promesa que ell li retornaria amb uns diners que tenia en una caixa fort a Alemanya.

Després de pagar els diners i sospitant l'engany, va fer una recerca i va trobar que la foto de perfil del suposat militar també era utilitzat en altres perfils.