La Priscila i el Constantín son la parella detinguda per un dels robatoris més mediàtics dels últims anys a Espanya. Es van emportar ampolles de vi de la bodega d'Atrio (Càceres) valorades en més d'1,6 milions d'euros. Van ser arrestats a Croàcia fa unes setmanes i ara han arribat a Càceres i han declarat per aquest cas, que ha estat molt complicat de resoldre, ja que eren molt professionals i ho tenien tot pensat al detall. Quan han passat a disposició judicial l'advocada ha explicat que no havien fugit després del robatori, sinó que estaven de vacances, una excusa que no ha convençut a la jutgessa.

Els fets van passar l'octubre de l'any passat a la famosa bodega de l'hotel-restaurant Atrio, molt popular a Càceres, ja que és on tenen un dels millors vins del món i una bodega privilegiada amb tota mena de luxes. Priscila Lara Guevara, mexicana de 29 anys, i Constantín Gabriel Dimitru, romanès de 47, feia mesos que estaven planejant un dels robatoris més surrealistes que s'han viscut mai a Espanya.

Roben 45 ampolles de vi valorades en més 1,6 milions d'euros

Segons la investigació de la Policia Nacional, van aconseguir sostreure 45 ampolles de vi valorades en ni més ni menys que 1.648.500 euros. Al cap de pocs dies, van abandonar el país i van començar a viatjar per tot Europa utilitzant identitats falses per evitar ser descoberts. Els propietaris de la bodega ja donaven per perduts els vins i tenien poques esperances que es pogués resoldre el cas, ja que els lladres eren molt àgils i sabien passar desapercebuts.

Localitzen els lladres de la bodega d'Atrio a Croàcia

No obstant això, gràcies a la col·laboració de la Policia Nacional i l'Europol, els van aconseguir identificar i localitzar a Croàcia. Després del dispositiu de vigilància, els van detenir a finals del mes de juliol com a presumptes autors del robatori de la bodega Atrio. El seu pla mil·limètric havia fallat i van poder comprovar que el Constantín ja tenia antecedents per robatoris similars a altres països i que tenia especial fixació cap a les begudes alcohòliques cares. 

Els lladres de la bodega d'Atrio entren a la presó de Càceres

El dimecres a la tarda van arribar a l'aeroport Adolfo Suárez Madrid-Barajas per passar a disposició judicial dels jutjats de Càceres. L'explicació que ha donat la seva advocada ha deixat a tothom de pedra: han dit que no s'havien fugat d'Espanya, sinó que estaven passant uns dies de vacances per Europa. Evidentment, el jutge no s'ho ha cregut i ha decretat la seva entrada a presó de manera provisional com a presumptes autors del robatori milionari. La investigació de la Policia Nacional continua oberta, ja que encara no han localitzat on estan les ampolles de vi.