La Policia Nacional ha aconseguit detenir els dos homes que l'any passat van protagonitzar un dels robatoris més famosos dels darrers anys. Van emportar-se 45 ampolles de vi de la bodega de l'hotel-restaurant Atrio de Càceres, valorades en més d'1,6 milions d'euros. Es tractava d'un robatori planificat al detall, però els han acabat enxampant.

Els fets van passar fa més de set mesos a les bodegues d'un restaurant de Càceres. La matinada del 26 al 27 d'octubre de l'any passat,  dos lladres es van emportar 45 ampolles de vi valorades en ni més ni menys que 1.648.500 euros i van desaparèixer sense deixar rastre. 

El pla al detall dels lladres de la bodega d'Atrio

Els presumptes autors dels fets ho tenien tot completament organitzat. Es van allotjar en un hotel i, cap a la 1:00, van demanar anar a recepció per demanar alguna cosa per menjar.

El recepcionista va anar a la cuina i, just en aquell moment, com que no estava mirant les càmeres de seguretat, va aprofitar i van baixar a la bodega, van robar les ampolles i van marxar a peu de l'hotel. Des de llavors, se'ls va perdre completament el rastre i ningú en va saber res més.

Tenien el millor vi del món, valorat en 350.000 euros

Els propietaris d'Atrio, de dues estrelles Michelín i amb una de les bodegues més importants en l'àmbit internacional, van donar les ampolles per perdudes. El vi robat, més enllà de l'alt valor econòmic, també tenia un gran valor sentimental, ja que eren d'unes edicions limitades i molt especials. Entre les ampolles de vi robades es trobava el Chateau d'Yquem de 1806, el millor vi del món valorat en 350.000 euros.

La Policia Nacional va obrir una investigació pel robatori de les ampolles de vi

La Policia Nacional va obrir una investigació per esbrinar qui eren i on s'amagaven els lladres. Ha estat una investigació molt complicada, ja que ho tenien tot completament planejat. De fet, van poder comprovar que havien anat anteriorment al lloc del robatori per veure com podien agafar les ampolles de vi.

La Interpol els va localitzar amagats a Croàcia

Segons expliquen fonts policials, la investigació ha estat molt complicada, ja que estaven amagats a Croàcia, però gràcies a la col·laboració amb la Interpol, els han pogut detenir i la Policia Nacional ha publicat un vídeo, que ha corregut com la pólvora a les xarxes socials, on es poden veure els lladres i explicant que ja estan arrestats. "Després d'una planificació mil·limètrica del robatori, van robar 45 ampolles de vi valorades en 1.648.500€".