La Priscila és una de les dues persones detingudes pel robatori milionari de les ampolles de vi de la bodega Atrio de Càceres. Ella i la seva parella es van emportar 45 ampolles valorades en 1,6 milions d'euros. Aquesta jove de 29 anys, a més de ser una experta en robatoris, és molt coneguda a Mèxic, ja que ha guanyat un important concurs de bellesa.

Els presumptes autors del robatori més mediàtic dels últims anys es diuen Priscila Lara Guevara, de 29 anys i nacionalitat mexicana, i Constantín Gabriel Dimitru, de nacionalitat romanesa i de 47 anys. Aquesta parella va idear un robatori gairebé perfecte a la bodega del restaurant-hotel Atrio de Càceres, que té dues estrelles Michelín i els millors vins del món. 

El perfil dels dos lladres de la bodega Atrio de Càceres

Aquesta noia de 29 anys va ser la guanyadora del concurs Miss Earth de Mèxic l'any 2016, quan tenia 22 anys. Ella no tenia antecedents, però el Constantín sí, ja que aquest home tenia dues ordres de detenció

Feia molts mesos que estaven planejant aquest robatori. De fet, van estar dues vegades mesos abans per saber com era la bodega, on estaven les càmeres i com podien marxar amb les ampolles de vi sense deixar rastre. Per evitar ser identificats, el dia del robatori, van dormir a l'hotel fent servir una documentació falsa d'ella.

Segons explica ElMundo, van passar completament desapercebuts: van sopar junts i van ser molt amables amb els cambrers, que els van oferir una visita a la bodega, que és un dels punts d'atracció més importants de Càceres. Aquesta visita la van aprofitar per saber tots els detalls dels vins i com els podien robar.

Un robatori gairebé perfecte: 1,6 milions d'euros en ampolles de vi

La nit dels fets, el Constantín, en un moment de distracció del vigilant de seguretat, va agafar les claus de la bodega, va entrar i va emportar-se 45 ampolles de vi valorades en 1,6 milions d'euros. Mentrestant, la Priscilia es va encarregar d'entretenir-lo amb l'excusa que tenia gana i que volia que li portés alguna cosa de menjar de la cuina.

En poc més de 15 minuts, ja havien aconseguit les ampolles. Van marxar de l'hotel de matinada i, no va ser fins al cap d'unes hores quan es van adonar del robatori milionari. La Policia Nacional va obrir una investigació per localitzar-los, però era molt complicat, ja que feien servir documentació falsa per evitar ser descoberts.

 

No obstant això, amb la col·laboració de la Interpol i després de molts mesos al seu darrere, van aconseguir seguir-los el rastre i identificar-los. Després del robatori milionari, van viatjar per tot Europa amb passaports falsos i en cotxe, ja que si agafaven avió, era més fàcil que els enxampessin.

Detenen els lladres de la bodega Atrio a Croàcia

No obstant això, aquesta setmana els han arrestat a Croàcia i tots dos estan retinguts a l'espera que siguin extradits a Espanya, ja que els han de jutjar a Càceres pel robatori més surrealista dels últims anys.