César Román, el conegut com a 'Rey del Cachopo', s'asseu al banc dels acusats i s'enfronta a més de 15 anys de presó per presumptament matar i esquarterar la seva parella, Heidi Paz, de 25 anys, l'agost de 2018.

Així és 'El Rey del Cachopo', jutjat a Madrid

Román és conegut pel seu èxit empresarial en l'hostaleria. I per ser el presumpte assassí de l'última xicota que va tenir.

L'home, de 45 anys, va desaparèixer a l'estiu de 2018 i va ser trobat a Saragossa, on havia falsificat la seva identitat i començat a treballar en un bar.

Poc abans s'havia trobat en una nau de la seva propietat el cadàver esquarterat i sense cap de la Heidi, la seva última xicota.

El 'Rey del Cachopo', que sempre s'ha declarat innocent, destacava per la seva habilitat culinària, ja que gestionava i era amo d'un local a Madrid anomenat A Cañada, en el qual es va fer famós per la seva especialitat en cachopo. De fet, comptava amb diversos premis gastronòmics.

El seu negoci va pujar com l'escuma i va aconseguir obrir cinc locals més i crear una franquícia. Tanmateix, amb la compra d'un local a Lavapiés va començar a acumular deutes, fins i tot amb els seus empleats.

Desaparició a l'estiu de 2018 i troballa del cadàver esquarterat

A l'estiu de 2018 se'n va anar sense deixar rastre i el seu entorn va denunciar la seva desaparició després de perdre'l la pista el 30 de juliol.

Abans de desaparèixer, Román havia llogat un altre local a Usera, un districte madrileny.

El 13 d'agost un incendi va requerir la intervenció dels bombers, que van trobar al soterrani una maleta en la qual hi havia un tors i diversos membres del cos d'una dona -sense el cap.

El Rei del Cachopo / SOS desapareguts

El seu entorn va denunciar la seva desaparició a l'agost, després de perdre'l la pista a finals de juliol, quan va fugir de Madrid / SOS Desaparecidos

Les anàlisis de l'ADN van revelar que la víctima esquarterada era Heidi Paz Bulnes, de 25 anys, nacionalitat hondurenya i mare de dos nens que vivien en el seu país. Havia estat l'última xicota de Román.

Al novembre es va iniciar la recerca de Román per la seva possible relació amb la mort de la jove hondurenya.

I va ser llavors quan la propietària d'un local de Saragossa, Raquel Contreras, es va adonar que el cuiner que havia contractat recentment era el fugitiu, però amb barba i més prim.

Va veure la seva foto per televisió i va avisar les autoritats, que van detenir el 'Rey del Cachopo' el 16 de novembre de 2018.

Enxampat en una cuina de Saragossa amb identitat falsa

Ara, la Fiscalia l'acusa dels delictes d'homicidi i profanació de cadàver amb els agreujants de parentiu i de cometre els fets per motius de gènere, mentre que l'acusació particular sol·licita 26 anys de presó per assassinat.

Rei Cachopo / Europa Press

César Román va ser trobat treballant en un local de Saragossa sota una identitat i aspecte diferent / Europa Press

En la seva declaració durant el judici, ha relatat com va conèixer la jove hondurenya, qui es va presentar al restaurant per una oferta de feina durant les festes de San Isidro de 2018.

Van començar una relació i van llogar un pis a Vallecas. Però segons l'acusat, el 20 de juny van acabar.

"Em va dir que estava embarassada. Li vaig dir que tenia 25 anys i jo 45 anys. Un no és babau. És una noia guapíssima. Quan una noia de 25 anys, s'apropa a tu hi ha algun tipus d'interès. Aquesta relació tenia data de caducitat. L'últim era dir-li que jo no volia el nen", ha assenyalat.

La defensa pretén donar la volta al cas

Dies més tard, va rebre una trucada de la dona i li va comentar que havia patit un avortament. Després d'això, va organitzar un viatge a València, però ella va decidir no anar i li deixa una nota que ha llegit a la sala en la qual li comenta que necessita uns dies per reflexionar. Arran d'aquest episodi, deixen la relació si bé mantenen trobades sexuals puntuals.

L'acusat argumenta que Heidi va poder ser víctima d'una banda de narcos perquè havia contret un deute.

Per la seva part, la seva nova advocada, Ana Isabel Peña, ha presentat informes de tres experts en criminologia que conclouen que "no existeix una sola prova" que cometés el crim, a causa de contradiccions o incongruències dels testimonis i que la investigació policial va arrencar "en un punt erroni".

Desacrediten els testimonis en el judici

Per a aquests tres professionals "algunes de les declaracions dels testimonis principals no se sostenen, com la del taxista que va explicar que va portar a l'acusat el dia 5 d'agost de 2018 a un local del districte madrileny d'Usera amb una gran maleta.

Sobre aquest testimoni expliquen que el GPS del vehicle taxi situa el final de la cursa a l'avinguda on l'empresari tenia les seves oficines, i no al local en el qual va aparèixer el cos d'Heidi Paz, "la qual cosa confirmaria la veracitat de la seva declaració judicial", segons la seva defensa.

Rei cachopo / Audiència Madrid

L'acusat es declara innocent i assegura que la víctima va ser assassinada per una venjança relacionada amb el narcotràfic / Audiència Madrid

Els tres experts en Criminologia coincideixen que els informes forenses demostren científicament que Heidi Paz va morir al voltant del 10 d'agost, per la qual cosa no va poder transportar cap cadàver cinc dies abans.

I consideren altament improbable que la maleta trobada a la nau amb part del cos d'Heidi fos el maletí que portava Román el dia que va agafar el taxi.

Va demanar de ser cuiner a la presó de Soto del Real

També afirmen que no se sap on va morir la víctima i que la investigació "va partir d'un punt erroni", ja que a la casa de César Román no es va trobar sagni i no hi ha indicis que allà "s'haguessin realitzat accions per a l'ocultació o eliminació de possibles vestigis".

A més, argumenten que hi ha llacunes i incògnites entorn de la investigació policial, amb "errors tan greus com que la nau va estar completament oberta durant dies sense precintar correctament, la qual cosa donarà lloc a l'anul·lació d'algunes proves, o registres practicats sense autorització judicial".

Antecedents per violència de gènere i lesions

Tanmateix, el lletrat de la família d'Heidi creu que aquests informes susciten "seriosos dubtes" i se centrarà a defensar que Román va cometre un assassinat i es va escapar a Saragossa, on va ser detingut tres mesos després que es trobés el cos de la víctima, amb identitat falsa i amb un aspecte físic diferent.

Pres per prevenció a la presó de Soto del Real, Román va demanar a un educador de ser cuiner -una de les tasques remunerades-, però no reunia els requisits de confiança per a això.

L'acusat ja havia passat per presó el 2008, la gaditana de Puerto II, per lesionar un client amb un got.

També va ser condemnat a més d'un any de presó després de saltar-se una ordre d'allunyament de la seva exdona i maltractar-la en presència de la seva filla.