El mes d'agost de 2020 va aparèixer en una masia de Flix, al Parc Natural de Sebes (foto), el cos sense vida d'un home amb evidents signes de violència. L'home de 26 anys, de nacionalitat espanyola, tenia cops per tot el cos, va informar en aquell moment la policia.

En la inspecció de la finca també es va trobar una plantació de marihuana, un fet que va fer pensar a la policia que la mort del jove podia estar relacionada, com un alt percentatge dels crims dels darrers mesos, amb el conreu i el tràfic d'aquesta droga. Les investigacions de la Divisió d'Investigació Criminal (DIC) de la Regió Policial de Terres de l'Ebre ara ho han confirmat.

El crim de la marihuana de Flix

Els Mossos van explotar una investigació que va permetre detenir a les set persones que, segons els investigadors, estan relacionats amb el crim d'aquest jove el passat mes d'agost a Flix, la capital de la Ribera d'Ebre. En l'operació, en total, s'han detingut quinze persones, totes elles vinculades d'alguna manera amb el cultiu i el tràfic de marihuana. D'aquests detinguts, segons els investigadors, set estan implicades la mort del jove, que era l'encarregat de vigilar la plantació que els narcolladres volien robar.

Entrada Sant Quirze del Valles

Agents del GEI dels Mossos d'Esquadra en la detenció d'un dels membres autors del crim, a Sant Quirze / CME

Els detinguts pel crim són tots de nacionalitat espanyola menys un, que és de nacionalitat romanesa. Les detencions d'aquest crim es van fer entre els mesos de novembre i desembre a Sant Quirze del Vallès, Terrassa, i Ulldecona. Després de passar a disposició judicial, sis dels detinguts van ingressar a presó provisional, el setè va quedar en llibertat amb càrrec amb mesures cautelars.

Formaven part d'un perillós grup de narcos de marihuana

Fruit de les gestions d'investigació els Mossos d'Esquadra van poder relacionar una de les persones implicades en l'homicidi de Flix amb un grup criminal que explotava diverses plantacions de marihuana en diferents punts del territori català. Les indagacions policials van permetre determinar la identitat d'aquestes persones i confirmar que es dedicaven plenament al tràfic i cultiu de marihuana.

Entrada Ulldecona

Imatge d'entrada en un pis de la banda, a Ulldecona / CME

Així doncs es van realitzar un nou operatiu que es va desenvolupar en dues fases, l'última el 27 d'abril, i que va permetre detenir en total vuit membres del grup criminal, i realitzar cinc entrades i escorcolls als domicilis que tenien a Sant Celoni, Riells i Viabrea.

Tots, en llibertat

Als domicilis els policies van poder intervenir desarticular tres plantacions d'interior amb gairebé mil plantes i tot el material necessari per a realitzar el cultiu. També van localitzar una arma de foc i més de 5.000 euros en efectiu. Tots els detinguts en aquesta segona fase, han quedat en llibertat amb càrrecs.