Cada vegada existeix menys gent que porti diners en efectiu a sobre. En els últims anys s'ha tornat molt habitual pagar a tot arreu amb la nostra targeta, deixant de banda els bitllets i les monedes. Però tot i que ja s'estiguin utilitzant menys, segur que molta gent segueix portant alguna moneda a la cartera, encara que sigui per poder ficar-la al carretó del supermercat a l'hora d'anar a comprar. I pot ser aquesta peça de metall que pensem que no val gaire estigui amagant en realitat un valor econòmic que desconeixem i que ens podria fer guanyar molts diners. Aquest és el cas d'una moneda d'1 euro per la qual en pàgines especialitzades en numismàtica es poden arribar a pagar 400 euros.

Es tracta d'una moneda d'1 euro encunyada a Mònaco l'any 2007 i on apareix la silueta del príncep Albert II. El seu elevat valor és deu bàsicament a dos factors. Per un costat, pertany a un país petit i se'n van fabricar poques, així que hi ha molt pocs exemplars que a hores d'ara es puguin trobar en circulació. Per l'altre costat, a l'hora d'encunyar-la es va cometre una errada garrafal: és completament llisa i no hi ha cap marca en cap dels dos costats. Això va provocar que ràpidament es retiressin de la circulació, i només arribessin a veure la llum unes 2.000 unitats. Per això es poden arribar a pagar 400 euros per un d'aquests exemplars. Això sí, per arribar fins aquesta quantitat la moneda ha d'estar en un perfecte estat de conservació, si no la quantitat que oferiran serà inferior.

Mònaco, un país amb monedes d'euro de molt valor

No sabem si és casualitat o no, però algunes de les monedes d'1 euro més buscades pels col·leccionistes han estat encunyades a Mònaco. A més d'aquesta de 2007 amb la qual es poden arribar a guanyar 400 euros, n'existeixen tres més amb les quals es poden guanyar bastants diners. Per una moneda de 2009 amb la cara del príncep Albert II de la qual només se'n van fabricar 8.000 unitats es poden arribar a pagar entre 50 i 130 euros. Per una altra de 2011, també amb el rostre del príncep Albert II, se'n poden pagar uns 90 o 110 euros. Per últim, es poden pagar prop de 50 euros per una altra moneda amb la cara del monarca encunyada el 2013.