Demanen col·laboració ciutadana per identificar un home assassinat a Pontevedra. El cadàver estava molt deteriorat i ha estat impossible esbrinar qui era. El que sí que tenen clar és que va patir una mort violenta i, per aquest mateix motiu, han difós un retrat robot de la víctima amb una descripció per poder saber qui és: es tracta d'un home jove que va ser trobat a l'interior d'un pou.

Tot va començar el febrer del 2021 a O'Porriño, un municipi de Pontevedra, a prop de Portugal. Un treballador estava fent feines de neteja en una nau quan, de cop i volta, va veure un cadàver en avançat estat de descomposició a l'interior d'un pou de la finca.

La Guàrdia Civil comprova que hi ha les claus d'un cotxe Renault al lloc dels fets

Immediatament, va alertar a Emergències 112 i fins al lloc dels fets es van desplaçar efectius de la Guàrdia Civil, que van poder comprovar que, juntament amb el cadàver, hi havia unes claus d'un cotxe vell de la marca Renault juntament amb unes claus convencionals i unes monedes fetes a Portugal (fet que fa pensar que la víctima és portuguesa).

Els resultats de l'autòpsia: mort violenta i cadàver no identificat

El cos va ser traslladat a l'Institut de Medicina Legal de Galícia per fer-li una autòpsia i determinar tant la seva identitat com les causes de la seva mort, una feina gens fàcil tenint en compte com de deteriorat estava el cos. Després de les anàlisis forenses, van poder determinar que havia patit una mort violenta, però no van poder esbrinar la seva identitat, només que era un home d'entre 30 i 40 anys.

La Guàrdia Civil va obrir una investigació per saber qui era la víctima, ja que sense aquesta informació, és molt complicat resoldre el crim. No obstant això, després de més d'un any de la troballa, no han pogut saber qui és l'home assassinat.

Muerte violenta Pontevedra / Archivo

Demanen col·laboració ciutadana per identificar un cadàver trobat a Pontevedra: ha patit una mort violenta i, com que el cos estava molt deteriorat, no l'han pogut identificar / Arxiu

Difonen un retrat robot de la víctima i demanen col·laboració ciutadana

Per això mateix, des dels jutjats d'O Porriño han difós un retrat robot de l'home. Aquest retrat ha estat elaborat per un equip d'antropòlegs especialistes que, tenint en compte els ossos de la seva cara, han pogut saber, de manera aproximada, com seria el rostre de la víctima

Home d'entre 30 i 40 anys, de complexió forta i que mesurava 1,75 metres

La víctima és un home que va morir entre el 2017 i el 2020, tenia aproximadament entre 30 i 40 anys, era de complexió forta i mesurava 1,75 metres. Es tractava d'un jove d'origen europeu, blanc, amb els ulls de color marró clars i el cabell fosc, explica NIUS.

La Guàrdia Civil habilita un telèfon especialitzat per aquest cas

Qualsevol persona que tingui alguna pista sobre la identitat d'aquest home, que immediatament es posi en contacte amb Emergències 112 o amb la Guàrdia Civil trucant al  600 461 444, un número de telèfon especial per aquest cas en concret.