Els Mossos d’Esquadra treballen des d’aquest migdia per aclarir qui és l’home que, armat amb una pistola, s’ha emportat 100.000 euros de la sucursal del Deutsche Bank del carrer de Còrsega de Barcelona, entre el districte de Gràcia i de l’Eixample. Els fets s’han produït quan faltava mitja hora per les dues, que és la hora que tanca l’oficina del centre de la ciutat. 

El lladre anava armat amb una pistola que, segons les primeres informacions que ha facilitat la policia catalana, que n’ha assumit la investigació, podria ser simulada. Ha amenaçat als treballadors i s’ha endut un botí de 100.000 euros i després s’ha escapat. A hores d’ara no consta que els Mossos d’Esquadra l’hagin pogut detenir. 

Retrat robat de l’atracador del Deutsche Bank

Les primeres investigacions i els testimonis que s’han recollit del lloc dels fets han permès fer un retrat robot de l’atracador. Segons ha pogut saber ElCaso.cat de fonts policials, es tractaria d’un home d’entre 40 i 50 anys que anava ben vestit i de pell morena.

Portava una americana de color blau fosc i una camisa blanca sota. El que també han pogut saber els agents, i així ho han difós entre les patrulles a tota la ciutat, és que l’home portava, possiblement, una perruca per dificultar la seva identificació. 

Investigació en mans de l’UCA dels Mossos

Després de la primera actuació, que han fet agents de diverses comissaries, dels districtes de l’Eixample i de Gràcia, finalment han sigut agents de la Unitat Central d’Atracaments (UCA) dels Mossos d’Esquadra els que s’han fet càrrec de les investigacions. Aquesta unitat amb seu a Egara, al complex central dels Mossos, és la que s’encarrega d’investigar tots els robatoris amb violència que es fan en entitats bancàries. 

D’aquesta manera, els agents, que tenen més coneixaments i informació sobre persones que es dediquen a aquests assalts, poden treballar a nivell de tot Catalunya en la recerca dels atracadors. 

Atracament profitós i sense ferits

Amb els testimonis recollits pels investigadors i les primeres pesquises fetes pels agents, s’està intentant poder caçar l’atracador que s’ha emportat els 100.000 euros del Deutsche Bank del carrer de Còrsega de Barcelona. 

Ara mateix els investigadors també estan provant de saber si el lladre ha actuat sol o tenia un o més còmplices a l’exterior de l’oficina. Els Mossos també han confirmat que l’assalt ha sigut net, l’atracador ha marxat amb el botí i sense deixar cap ferit.