Els reptes de les xarxes socials poden acabar molt malament, així ho demostra una llarga llista de decessos, accidents i penediments per coses fetes davant de la càmera del mòbil. L'últim l'hi ha passat a Milagros, una nena de 12 anys, a l'Argentina. La noia va realitzar el Desafiament de l'apagada -Blackout Challenge- que està molt de moda entre els adolescents ara mateix. Consisteix en aguantar la respiració el màxim temps possible i després explicar en un vídeo les sensacions del temps que s'ha estat sense respirar a TikTok. Els fets van succeir a la localitat Capitán Bermúdez, a l'interior de la província de Santa Fe i molta a prop de la ciutat de Rosario, a uns 315 quilòmetres de la capital del país, Buenos Aires.

La nena hauria mort en directe en una vídeotrucada

Milagros va retransmetre per vídeotrucada el desafiament amb un grup de companys de l'escola i, segons els seus familiars, s'observa com mor en el vídeo. La tia de la noia, Laura Luque, ha explicat en diversos mitjans argentins que la nena "va ser incentivada" a fer-ho. "Estem en una societat que jo no puc entendre, no entenc com hi ha nois que diuen que si no fas un desafiament, ets una cagada. No pararé fins a saber què va passar amb Milagros, ella no hauria estat capaç de treure's la vida", ha sentenciat.

L'autòpsia, realitzada per l'Institut Mèdic Legal de Rosario, ha revelat que la causa de la mort va ser l'asfixia mecànica per penjament, segons ha apuntat Infobae. "La perícia al telèfon podria revelar nova informació sobre la història al voltant de la mort de Milagros", ha sentenciat. El decés de la nena de 12 anys que ha mostrat el greu problema que viu l'Argentina i mig món pels reptes virals a les xarxes socials, només ha estat la gota que ha vessat el got. De fet, el mateix dia que va perdre la vida, a uns 1.000 quilòmetres de Capitán Bermúdez, al sud del país, dos joves van patir situacions similars, tot i que només van acabar ferits i, afortunadament, no van morir.