36 anys i en fa 14 que viu a Espanya, on va arribar pel mar, amb una pastera jugant-se la vida. Es diu Rustem, va néixer al Pakistan i treballa a la botiga de queviures Pim Pam, al número 181 del carrer de Girona, a Barcelona. Des d’allà, a la seva botiga, ha forjat una fortuna en seguidors a una xarxa social de moda entre la canalla, el Tik Tok. Actualment, té més de 500.000 seguidors i hi ha vídeos seus que han vist gairebé un milió de persones. 

El Rustem no balla a TikTok, però ho està petant

No balla, és un home seriós, però ha aconseguit enganxar audiències que ja voldrien altres mitjans de comunicació, explicant les històries de cada dia del seu establiment, situat a tocar del passeig de Sant Joan, al centre de Barcelona

Entre d’altres, un dels vídeos que ha tingut més èxit és un que explica quin és el producte més car i quin és el producte més barat que té a la botiga. 

@rustem6646

Responder a @pirlosegarra3

♬ sonido original - ??rustem??

El més assequible és un Chupa Chups, que ven per 25 cèntims d’euro. En canvi, té una caixa que val 180 euros i que sembla que sigui d’un Whisky, tot i que assegura que no sap què és. Els protagonistes dels vídeos són els mateixos clients, que ell converteix en actors i actrius dels seus muntatges que cada cop veuen més persones.

De la pandèmia a l’èxit

Explica que es va iniciar en el món del Tik Tok animat per una veïna, que el va veure avorrit. Ho ha desvelat en una entrevista al programa de tardes de RAC1, el Versió RAC1, de Toni Clapés. 

TikTok / Pixabay

Rustem, des d'una botiga de Barcelona, a l'èxit a Tik Tok / ElCaso.cat

“Una veïna que conec feia vídeos i em va dir: “Si estàs avorrit, et sona el Tik Tok? Prova de baixar-ho, és fàcil d’utilitzar”. Vaig començar així.”, ha assegurat. Va ser durant la pandèmia, que amb menys gent passejant, sense turistes i amb els barcelonins tancats a casa, la feina va caure en picat. La idea de la veïna li ha sortit bé.

Gent de tot Barcelona el va a veure

Es va adonar que tot plegat s’havia fet gros quan diversos joves, que és el públic habitual d’aquesta xarxa social, es van presentar al seu negoci per saber qui era, si era real i poder parlar amb ell. Gent de tot Barcelona, i alguns de fora, s’han presentat a la botiga del carrer de Girona per fer-se fotos amb ell, un Tiktoker famós que es dedica a vendre queviures a la seva botiga i que aprofita les estones sense feina per gravar vídeos que tenen milers de reproduccions. 

Però s’hi guanya la vida? El Rustem ha explicat al periodista Marc Bala, de l’equip del Versió RAC1, que només ha cobrat 1.400 euros dels anuncis de Tik Tok en un any. Encara guanya més venent cerveses a la seva botiga.