Els reptes virals a les xarxes socials poden ser divertits i graciosos, però a vegades també perillosos. Els menors d'edat, que estan cada vegada més enganxats a aplicacions com TikTok, no són conscients que poden arribar a ser tan perillosos i en moltes ocasions arriben a posar en risc la seva vida per intentar fer-los. Això és el que li va passar a Tommie-Lee Gracie Billington, un nen d'11 anys que va morir el passat dissabte al Regne Unit intentant complir un d'aquests nombrosos reptes que hi ha per internet.

Mort en inhalar productes químics per un repte de TikTok

El nen, natural de Lancashire, havia anat a dormir a casa d'un amic per celebrar una festa de pijames, però tot va acabar en tragèdia. En un moment donat, van intentar fer un repte de TikTok anomenat chroming, que consisteix a inhalar els químics tòxics de productes com la pintura, les llaunes d'aerosols o els productes de neteja. Aquesta pràctica pot provocar afectacions a les vies respiratòries i als pulmons. Quan el menor ho va fer, però, va patir una aturada cardíaca i va morir allà mateix. El van portar d'urgència a l'hospital per intentar salvar-lo, però ja no van poder fer res.

La tràgica mort del Tommie amb només 11 anys ha deixat la seva família destrossada, sobretot pel fet que hagi mort intentant fer un perillós repte viral. Per aquest motiu, han engegat una campanya per intentar que aquesta mena de desafiaments desapareguin de les xarxes socials i no posin en risc als menors d'edat. També intenten que en aplicacions com TikTok, sigui necessari tenir 16 anys per poder crear-se un perfil i accedir-hi. El seu objectiu és alertar la resta de pares del món "dels perills de TikTok per als joves". "Volem ajudar a salvar la vida d'altres nens i conscienciar a les famílies perquè mantinguin segurs als seus fills", apunten en una publicació a Facebook.