Molta gent no sap que fer quan li tornen el canvi i va acumulant monedes a les butxaques, als calaixos de casa o dins una guardiola vella. Aquelles monedes d’1, 2, 5 o 10 cèntims que es van acumulant, que van fent una bona pila, però que no gastem mai. Doncs és moment de canviar els hàbits, revisar aquelles monedes oblidades i comprovar si estàs perdent diners. Perquè, encara que no ho sembli, algun cèntim que es queda perdut per algun racó de casa ens podria fer guanyar molts diners.

Aquestes peces poden arribar a tenir un gran valor en el mercat de col·lecció. Els aficionats a la numismàtica estan disposats a pagar una elevada quantitat per aquells cèntims que considerin que són valuosos. Com en el cas de les antigues pessetes, però, no totes valen. Com més estranya, més especial i més difícil de trobar sigui la moneda, més diners ens podrem emportar a la nostra butxaca.

Una moneda de 10 cèntims pot arribar a valdre 900 euros per als col·leccionistes

Una de les monedes per les quals més es pot arribar a pagar en una subhasta en línia és una de 10 cèntims que et podria fer arribar a guanyar 900 euros. Es tracta d’una peça encunyada a Alemanya l’any 2002 i que ja no es troba en circulació, motiu pel qual té un gran valor econòmic. La moneda té les vores irregulars per un defecte d’impressió, per això en el seu moment van haver de ser retirades i són tan peculiars. En una de les seves cares hi apareix dibuixada la porta de Brandenburg de Berlín.  Actualment, és extremadament complicat trobar un exemplar d’aquesta moneda i per això es pot arribar tant per una d’elles en bon estat.

Si tens una d’aquestes monedes a casa teva, podries guanyar molts diners per aquest tros de ferralla que tens oblidada per algun lloc. Pots acudir a una web especialitzada en subhastes d’aquesta mena com Foronum o Etsy, en què compren molts col·leccionistes de monedes. També pots esperar un temps, a veure si la moneda cada dia que passa va pujant encara més de valor, o anar a una tenda especialitzada en numismàtica perquè te la taxin i saber quin és el seu valor real.